Ο Chef Προτείνει

Γιαουρτογλυκό

Γιαουρτογλυκό
1 Φεβρουαρίου 2019, 07:15
Συνταγή Βολιώτικη

Το γιαούρτι δεν είναι μόνο να το τρώμε με φρούτα, μέλι ή δημητριακά, το βάζουμε και σε συνταγές για τέλεια γλυκά.

Υλικά

10 αυγά
300 γρ. (2 φλιτζ. τσαγιού) ζάχαρη άχνη
1 κιλό γιαούρτι πρόβειο
50 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) Κορν Φλάουρ
50 γρ. (¼ φλιτζ. τσαγιού) ανθόνερο
120 γρ. (3/4 φλιτζ. τσαγιού) αμύγδαλα ολόκληρα ανάλατα
100 γρ. (1/2 φλιτζ. τσαγιού) ινδοκάρυδο
2 φύλλα κρούστας
Λίγη βανίλια
Ξύσμα ½ λεμονιού
Ξύσμα ½ πορτοκαλιού

Τι κάνετε

Βάζετε στο μπολ του μίξερ τα κροκάδια με τη μισή ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε το γιαούρτι, το ινδοκάρυδο, το Κορν Φλάουρ, το ανθόνερο το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και τη βανίλια και ανακατεύετε ελαφρά με το χέρι.

Χτυπάτε τα ασπράδια με την υπόλοιπη άχνη μέχρι να φουσκώσουν και τα ανακατεύετε με τα υπόλοιπα υλικά. Σε βουτυρωμένο ταψί διαμέτρου 35-36 εκατοστά απλώνετε τα φύλλα κρούστας.

Απλώνετε από πάνω το μίγμα, πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα και ψήνετε σε μέτρια προθερμασμένο φούρνο στους 160 °C αέρα για μία ώρα περίπου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τι να μαγειρέψουμε την Μεγάλη Εβδομάδα

Τι να μαγειρέψουμε την Μεγάλη Εβδομάδα
Ο Chef Προτείνει
[21/04/2019 - 07:00]

Πίστη, νηστεία και προσευχή τις Αγιες Ημέρες ...περισσότερα

Η μπουγάτσα της ... τεμπέλας

Η μπουγάτσα της ... τεμπέλας
Ο Chef Προτείνει
[12/04/2019 - 07:00]

Νόστιμη, αλλά και ξεκούραστη. ...περισσότερα

Συνταγή για Μυτσβέρι Πολίτικο

Συνταγή για Μυτσβέρι Πολίτικο
Ο Chef Προτείνει
[05/04/2019 - 09:24]

Από την Κωνσταντινούπολη! ...περισσότερα