ΖΕΜΠΙΛΗΣ: Στόχος η προστασία και η αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου στο Κουρέντι
13 Ιουνίου 2026, 11:45
A+ A-
Σε εξέλιξη επαφές με τα αρμόδια υπουργεία για οριστική λύση μέσω του νέου χωροταξικού σχεδιασμού του ΟΛΝΕ.

Την πρόθεση να προχωρήσει όχι μόνο η προστασία αλλά και η ουσιαστική αξιοποίηση της παραλιακής ζώνης στο Κουρέντι Χαλκίδας υπογραμμίζει ο βουλευτής Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης, απαντώντας σε ερωτήματα πολιτών σχετικά με την πορεία του ζητήματος.

Όπως δήλωσε, βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία, με στόχο να διασφαλιστεί ότι ο εμβληματικός αυτός χώρος δεν θα οδηγηθεί σε οικοπεδοποίηση και τσιμεντοποίηση.

Παράλληλα, επιδιώκεται για πρώτη φορά η αξιοποίηση της έκτασης προς όφελος της πόλης και των νεότερων γενιών, στο πλαίσιο των λειτουργιών που εξυπηρετεί η Χερσαία Ζώνη Λιμένος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, καθοριστικό ρόλο μπορεί να διαδραματίσει ο νέος χωροταξικός σχεδιασμός που εντάσσεται στο γενικό προγραμματικό σχέδιο ανάπτυξης (master plan) του ΟΛΝΕ, το οποίο χαρακτηρίζει ως μοναδική ευκαιρία για την επίλυση του ζητήματος.

Ο κ. Ζεμπίλης τονίζει ότι εργάζεται προς την κατεύθυνση μιας οριστικής λύσης υπέρ των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας, μέσω της έκδοσης σχετικής νομοθετικής ρύθμισης που θα κατοχυρώνει το μέλλον του παραλιακού μετώπου στο Κουρέντι.

Επιστροφή

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΦΥΛΛΑ