Θα σπάσει αυγά και θα βαράει γροθιές στο μαχαίρι ο Κώστας Μπακογιάννης

Θα σπάσει αυγά και θα βαράει γροθιές στο μαχαίρι ο Κώστας Μπακογιάννης
30 Αυγούστου 2014, 07:09
A+ A-
Δεν βρήκε να πει κάτι πρωτότυπο ο νέος Περιφερειάρχης και χρησιμοποίησε εκφράσεις κλισέ.

Φράσεις κλισέ, χιλιοειπωμένες από πολιτικούς, χρησιμοποίησε ο νέος Περιφερειάρχης Κώστας Μπακογιάννης, στην ομιλία του κατά την τελετή της ορκωμοσίας του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μόλις τρεις παραγράφους από τη ομιλία του πρόλαβε να χρησιμοποιήσει όλες τις παρομοιώσεις που έχουν ακουστεί κατά καιρούς σε πολιτικές ομιλίες, σημάδι ότι αυτός που έγραψε το λόγο δε κουράστηκε πολύ να σκεφτεί κάτι πρωτότυπο, αλλά αντέγραψε από ομιλίες άλλων.

Ο Κώστας Μπακογιάννης "θα σπάσει αυγά", "θα χτυπήσει γροθιές στο μαχαίρι", "θα σηκώσει τα μανίκια" για να δουλέψει και φυσικά δεν θα πει πολλά λόγια γιατί "τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι".

Διαβάστε παρακάτω αυτούσια τα αποσπάσματα της ομιλίας του, στα οποία χρησιμοποίησε τις ...εμπνευσμένες παρομοιώσεις:

" Θα σπάσουμε αυγά αγαπητοί συμπολίτες. Θα χτυπήσουμε γροθιές στο μαχαίρι εκεί που χρειάζεται. Θα αναμετρηθούμε με ότι κρατά πόρους, δυνατότητες και ανθρώπους εγκλωβισμένους και δεν αφήνει την οικονομία και την κοινωνία να δημιουργήσει. Θα αναμετρηθούμε με την αδικία σε κάθε της έκφραση, σε κάθε της μορφή."

"Τα λίγα λόγια είναι ζάχαρη και τα καθόλου μέλι. Έχουμε μπροστά μας έναν ανηφορικό, δύσβατο, και ολισθηρό δρόμο. Χέρι- χέρι θα τον περπατήσουμε. Οι δύσκολοι δρόμοι δίνουν αξία στην προσπάθεια. 

Να είστε βέβαιοι ότι στο τέλος θα έχουμε καταφέρει περισσότερα από όσα σήμερα πιστεύουμε. Η Περιφέρεια μας, οι συμπατριώτες μας, οι οικογένειές μας το αξίζουν, το δικαιούνται, το ζητούν. Ας σηκώσουμε τα μανίκια."

Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την ορκωμοσία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Επιστροφή