Πέθανε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς ο Ευάγγελος Μπασιάκος

Πέθανε ξαφνικά από ανακοπή καρδιάς ο Ευάγγελος Μπασιάκος
17 Φεβρουαρίου 2017, 17:54
A+ A-
Ο βουλευτής Βοιωτίας της ΝΔ είχε διατελέσει  υπουργός και υφυπουργός.

Βυθισμένη στο πένθος είναι η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και η τοπική κοινωνία της Βοιωτίας από τον ξαφνικό θάνατο του βουλευτή και πρώην υπουργού Ευάγγελου Μπασιάκου, σε ηλικία 63 ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ευάγγελος Μπασιάκος υπέστη ανακοπή καρδιάς μέσα στο σπίτι του και τον βρήκε νεκρό η σύζυγός του, η οποία δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που βρήκε την οικογένειά της. 

Το ζευγάρι ετοιμαζόταν για ταξίδι στις Βρυξέλλες με την αναχώρησή τους να ήταν προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου, αλλά δυστυχώς συνέβη το απροσδόκητο γεγονός του θανάτου του 63χρονου πολιτικού. 

Ο Ευάγγελος Μπασιάκος ήταν δικηγόρος, Πολιτικός Επιστήμονας, LL.M., και εκλεγόταν βουλευτής στην Βοιωτία. Είχε διατελέσει υφυπουργός, υπουργός, Μέλος Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Διεθνών Οργανισμών και Τομεάρχης ΝΔ. 

Είχε σπουδάσει Νομικά και Πολιτικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έκανε μεταπτυχιακές Σπουδές στην Αγγλία στο Διεθνές Δίκαιο και στην Πολιτική Επιστήμη. Ήταν μέλος της Νέας Δημοκρατίας και της ΟΝΝΕΔ από την ίδρυσή τους.

Διετέλεσε υφυπουργός Γεωργίας από 3.12.1992 έως 13.10.1993, υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρχικά (9.3.2004) και Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από 23.9.2004 έως 19.9.2007.

Επιστροφή