ΚΑΙΡΟΣ: Αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην Εύβοια

ΚΑΙΡΟΣ: Αναμένονται βροχές και καταιγίδες στην Εύβοια
16 Νοεμβρίου 2017, 08:09
A+ A-
Σε δύο φάσεις θα γενικευτούν την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου τα καιρικά φαινόμενα.

Η κακοκαιρία με την επωνυμία «Ευρυδίκη» επηρεάζει τη χώρα από την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, δίνοντας από τι πρωινές ώρες, ισχυρά φαινόμενα (βροχές και καταιγίδες). Τα έντονα φαινόμενα προκάλεσαν καταστροφές στην Αττική με νεκρούς και τραυματίες.

Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί μέχρι την Κυριακή. Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου αναμένεται ο καιρός στο νομό Αττικής να ξεκινήσει με παρόμοιο τρόπο όπως και την Τετάρτη.

Σταδιακά ωστόσο τα φαινόμενα αναμένεται να επεκταθούν ανατολικότερα και να γενικευτούν σε δύο φάσεις,στη δεύτερη εκ των οποίων οι βροχές και οι καταιγίδες φαίνεται να αποκτούν έντονο χαρακτήρα.

Ειδικά για την Εύβοια προβλέπεται νεφελώδης καιρός με βροχές και καταιγίδες κατά περιόδους. Αναμένονται δύο διαφορετικά κύματα καταιγίδων, το πρώτο τις πρωινές- μεσημβρινές ώρες και το δεύτερο από το απόγευμα και μετά.

Στο πρώτο κύμα θα επηρεαστούν περισσότερο τα βόρεια και κεντρικά τμήματα του νησιού και στο δεύτερο τα νότια και ανατολικά τμήματα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα και θα συνοδεύονται από κεραυνούς και χαλάζι.

Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί στα 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Επιστροφή