Εργατικά

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Συνεχίζεται η απασχόληση των εργαζομένων στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους Δασεργάτες

ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ: Συνεχίζεται η απασχόληση των εργαζομένων στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τους Δασεργάτες
2 Φεβρουαρίου 2019, 17:18
Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρώην υπουργός στους εργαζόμενους.

Όπως ανακοινώθηκε σχετικά από τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, διασφαλίζεται η συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση των αναγκών πρόληψης στη προστασία των δασών της Εύβοιας.

Ο Ευβοιώτης πρώην υπουργός συναντήθηκε με τους δασεργάτες και τους έκανε γνωστό ότι με την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Υφυπουργού Νάσου Ηλιόπουλου σχεδιάζεται άμεσα η τροποποίηση της αρχικής απόφασης.

Η τροποποίηση έχει στόχο τον επανακαθορισμό της συνολικής χρονικής διάρκειας του προγράμματος, δηλαδή τη συνέχιση της απασχόλησης και μετά το πέρας της προβλεπόμενης, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο θα ορισθεί στη νέα τροποποιητική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Επιπλέον, οι εργαζόμενοι θα ασφαλίζονται εφεξής στον κωδικό ασφάλισης της απασχόλησής τους, δηλαδή ως δασεργάτες και μάλιστα με παράλληλη αναδρομική διόρθωση του κωδικού της ασφάλισής τους.

Τέλος, η μηνιαία αμοιβή των εργαζομένων θα αυξηθεί σύμφωνα με το νέο νομοθετημένο κατώτατο μισθό (650 ευρώ ) και θα καταβληθεί από 1.2.2019.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ