ΠΡΟΣΟΧΗ: Να κάνουν αίτηση αποζημίωσης όσοι έχουν πάθει ζημιές από την πλημμύρα στη Χαλκίδα

ΠΡΟΣΟΧΗ: Να κάνουν αίτηση αποζημίωσης όσοι έχουν πάθει ζημιές από την πλημμύρα στη Χαλκίδα
6 Μαρτίου 2019, 19:17
A+ A-
Διαβάστε λεπτομέρειες που και πως θα γίνονται οι αιτήσεις και τι δικαιολογητικά χρειάζονται.

Ο Δήμος Χαλκιδέων, με ανακοίνωσή του, καλεί όσους επλήγησαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα στη Δημοτική Ενότητα Χαλκίδας να καταθέσουν αίτηση αποζημίωσης, μετά την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Η ανακοίνωση του Δήμου αναφέρει τα εξής:

" Με την υπ’ αριθμ. 1784/4-3-2019 απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, με την οποία κηρύχθηκε η Δημοτική Ενότητα Χαλκίδας του Δήμου Χαλκιδέων, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων.

Κατόπιν αυτής της απόφασης, καλούνται όσοι υπέστησαν ζημιές σε κατοικίες (κτιριακές εγκαταστάσεις και οικοσκευές), σε επιχειρήσεις (βιομηχανίες, βιοτεχνίες και εξοπλισμό αυτών), αλλά και σε φυτικές καλλιέργειες και ζωική παραγωγή, να υποβάλλουν αίτηση αποζημίωσης στον Δήμο Χαλκιδέων.

Στην αίτηση θα πρέπει να περιγράφονται οι ζημιές που έχουν υποστεί, αποδεικνυόμενες από συνημμένο φωτογραφικό υλικό.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στον Δήμο Χαλκιδέων (κτίριο υπηρεσιών Μεγασθένους και Ληλαντίων, 2ος όροφος), καθημερινά 8:00 πμ έως 14:00 μμ, και θα διαβιβάζονται κατά περίπτωση, στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, προκειμένου να εκδοθούν οι απαραίτητες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις για τη χορήγηση επιδόματος προς τα πληγέντα φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις και να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διενέργειας αυτοψιών από την αρμόδια επιτροπή καταγραφής των ζημιών.

Επισημαίνεται, ότι άμεσα θα συσταθούν από τον Δήμο Χαλκιδέων ειδικές επιτροπές, αρμοδιότητάς του, οι οποίες θα διενεργήσουν τις σχετικές αυτοψίες, σύμφωνα με τις αιτήσεις αποζημίωσης που θα έχουν υποβληθεί .

Τέλος σημειώνεται ότι όπου υπάρξει ανάγκη άμεσης μεταστέγασης πολιτών, λόγω ακαταλληλότητας οικίας, θα πρέπει να δηλωθεί άμεσα, ώστε ο Δήμος να μεριμνήσει σχετικά.

Η κήρυξη της Δημοτικής Ενότητας Χαλκιδέων σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει έως 3/6/2019. Πληροφορίες και διευκρινίσεις στα τηλέφωνα 2221352420 και 2221061230 κ. Άννα Μαρία Βλάσση."

Επιστροφή