Το νέο νοσοκομείο και η ... Πετροβασίλη!

Το νέο νοσοκομείο και η ... Πετροβασίλη!
15 Ιανουαρίου 2011, 11:00
A+ A-
Πώς κολλάει η ταινία του Σακελλάριου με το έργο που δεν βλέπουμε ποτέ;

Οπου δεν υπάρχει θέληση, βρίσκονται δικαιολογίες. Και όλες οι κυβερνήσεις αυτής της χώρας έχουν αποδείξει ότι δεν θέλουν να προωθήσουν την κατασκευή του νέου Νοσοκομείου στη Χαλκίδα.

 Στο έργο έχουν εμπλακεί η Νομαρχία, το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Εθνικής Αμυνας, η Περιφέρεια και νομίζουμε ότι αυτοί οι τέσσερις αρκούν για να πετάνε τα μπαλάκια ο ένας στον άλλο και να μπλέκουν σε δαιδαλώδεις διαδικασίες την πορεία του έργου.

Αφορμή για όλα τα παραπάνω είναι η ανακοίνωση του Συμεών Κεδίκογλου, ο οποίος λέει πως χρειάζεται πίεση από τους βουλευτές, αλλά αναφέρει και αυτό, το οποίο παραθέτουμε αυτολεξεί και σας παρακαλούμε να το διαβάσετε (η υπογράμμιση είναι δική μας):

"Το ΥΠΕΚΑ ενημερώνει δια της Διεύθυνσης Οικοδομικών & Κτιριακών Κανονισμών(ΔΟΚΚ)ΥΠΕΚΑ, η οποία χειρίζεται την υπόθεση, ότι προκειμένου να προωθηθεί η ΚΥΑ έγκρισης των όρων δόμησης του Νέου Γενικού Νοσοκομείου Χαλκίδας, έχουν ζητηθεί συμπληρωματικά στοιχεία από τη ΔΕΠΑΝΟΜ Α.Ε. και αναμένονται. Μεταξύ αυτών είναι και η επικαιροποίηση της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (αρ. πρωτ.12523/16-11-2004), η οποία εκδίδεται από τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Εύβοιας.

Σε επόμενη επικοινωνία του βουλευτή με τη ΔΕΠΑΝΟΜ, πληροφορήθηκε ότι έχει συγκεντρώσει από την πλευρά της τα απαιτούμενα στοιχεία και αναμένει πλέον

Α. την έγκριση περιβαλλοντικών όρων από τη Νομαρχία και

Β. το παραχωρητήριο της έκτασης, για το οποίο αναμένονται οι σχετικές εξελίξεις από το υπουργείο Οικονομικών, όπως προκύπτει και από τη σύσκεψη της Δευτέρας".

Κοινώς, το Υπουργείο Περιβάλλοντος περιμένει από τη ΔΕΠΑΝΟΜ, η ΔΕΠΑΝΟΜ περιμένει από τη Νομαρχία, αλλά και από το Υπουργείο Οικονομικών.

Τι μας θυμίζει; "Εγώ δεν είδα τίποτα κύριε, γιατί παρακολουθούσα την Πετροβασίλη, που παρακολουθούσε την Μπούρνοβα, που....". Το ξύλο βγήκε από τον παράδεισο στη γνωστή ταινία του Αλέκου Σακελλάριου (απ' όπου και η φράση), αλλά το νέο νοσοκομείο θα περάσει από την...κόλαση της γραφειοκρατίας για να γίνει πραγματικότητα.

 

Επιστροφή