Πολιτική

ΝΙΚΟΣ ΓΕΡΟΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Να κάνουμε την Εύβοια πρότυπο καινοτομίας και εξωστρέφειας

ΝΙΚΟΣ ΓΕΡΟΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Να κάνουμε την Εύβοια πρότυπο καινοτομίας και εξωστρέφειας
17 Απριλίου 2019, 09:27
Ο υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος μιλάει στο egnomi.gr.

Γιατί ένας πετυχημένος δικηγόρος αποφασίζει να μπει στο στίβο της πολιτικής και συγκεκριμένα στις περιφερειακές εκλογές;

Και αφού το πήρε απόφαση, ποιους στόχους έχει και πώς μπορεί να κάνει καλύτερη τη ζωή μας;

Σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα απάντησε ο Νίκος Γεροκωνσταντής, ο οποίος είναι υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος με το συνδυασμό του Φάνη Σπανού.

Διαβάστε τη συνέντευξη που έδωσε στο egnomi ο Χαλκιδέος δικηγόρος, ο οποίος θέλει να δει την Εύβοια πρότυπο καινοτομίας και εξωστρέφειας.

 

1)  Γιατί αποφασίσατε να κατεβείτε για πρώτη φορά σε αυτοδιοικητικές εκλογές;

Πάντα με ενδιέφεραν τα κοινά. Θεωρώ τον εαυτό μου ενεργό πολίτη. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει το πλεονέκτημα της εγγύτητας, είναι η πλησιέστερη μορφή διακυβέρνησης  και το έργο που παράγεται μπορεί άμεσα να βελτιώσει την καθημερινή ζωή των ανθρώπων.

Αποφάσισα να κάνω τώρα αυτό το βήμα, γιατί πιστεύω πως για να προσφέρεις στο δημόσιο βίο πρέπει να διαθέτεις το απόθεμα της επαγγελματικής και κοινωνικής εμπειρίας και γνώσης που θα σου επιτρέψει να ασχοληθείς σοβαρά. Η συμμετοχή στη συλλογική δράση, προϋποθέτει την επάρκεια και ωριμότητα σε προσωπικό επίπεδο.

 

2) Γιατί επιλέξατε να συμμετέχετε στο συνδυασμό του Φάνη Σπανού;

Ο Φάνης Σπανός έχει ήδη διανύσει μια πετυχημένη διαδρομή ως Αντιπεριφερειάρχης, δίνοντας σαφές δείγμα γραφής των δυνατοτήτων και των προθέσεων του. Παράλληλα, είναι ένας νέος, δυναμικός άνθρωπος με εξαιρετική ηθική και πολιτική συγκρότηση, με γνήσιο όραμα για την προοπτική του τόπου μας. Συμμερίζομαι την πεποίθησή του ότι διαθέτουμε όλες τις προϋποθέσεις για να αναδειχθούμε σε μια Περιφέρεια-πρότυπο με αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και εξαντλώντας τα εργαλεία που διαθέτουμε.

Με τον Φάνη Σπανό κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των υποψηφίων.

 

3)  Ποιοι είναι οι πιο σημαντικοί σταθμοί στη ζωή σας;

Γεννήθηκα στη Χαλκίδα το 1973. Το 1996 ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στο Τμήμα Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από τον Οκτώβριο του 1999 είμαι Δικηγόρος Χαλκίδας και από το 2011 είμαι ιδρυτικό μέλος της δικηγορικής εταιρείας «Σ. ΑΓΓΕΛΗΣ- Σ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ- Ν. ΓΕΡΟΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ».

Το 2007 παντρεύτηκα την Σοφία Αποστόλου, δικηγόρο Χαλκίδας, με την οποία αποκτήσαμε δύο παιδιά. Τα γεγονότα, δε, αυτά αποτελούν τους σημαντικότερους σταθμούς της ζωής μου.

 

4)  Πείτε μας τη βασική σας προτεραιότητα για την Εύβοια και πώς θα διεκδικήσετε λύσεις.

Το μεγάλο στοίχημα είναι η αντιμετώπιση της ανεργίας με αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, με έμφαση στην καινοτομία και την εξωστρέφεια των επιχειρήσεων. Με ενίσχυση του τουρισμού και ειδικά των εναλλακτικών μορφών (αγροδιατροφικός, θρησκευτικός) και για όλη τη διάρκεια του έτους. Με σύγχρονη αντιμετώπιση του πρωτογενούς τομέα. Με αξιοποίηση του μεγάλου πλούτου για τον τόπο που κρύβεται στις εναλλακτικές μορφές παραγωγής ενέργειας.

Οι λύσεις έρχονται μέσα από συνεργασίες με τους θεσμικούς φορείς, υποβολή προτάσεων και διαρκή παρουσία και διεκδίκηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων.

 

5)  Η επιτυχημένη δικηγορική σας καριέρα αποτελεί εφόδιο για την πολιτική και με ποιο τρόπο;

 Η πολύχρονη ενασχόληση ειδικά με τους τομείς του δικαίου που αγγίζουν την καθημερινότητα των πολιτών και τις σχέσεις τους με το κράτος, με φέρνει σε συστηματική επαφή με τα ζωτικής σημασίας προβλήματά τους. 

Αντιμετωπίζω καθημερινά τις αγωνίες τους και διερευνώ λύσεις μέσα από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο. Επομένως, η συγκρότησή μου, η προσέγγιση των θεμάτων, σίγουρα έχει ενσωματώσει τη σωρευμένη εμπειρία και γνώση απ’ αυτόν τον τομέα και μου έδωσε το έναυσμα για πιο ενεργό εμπλοκή στην πολιτική ζωή του τόπου.

 

6)  Σε ποιες περιοχές της Εύβοιας θα δώσετε μεγαλύτερη βαρύτητα κατά την προεκλογική περίοδο και για ποιο λόγο;

Η επαγγελματική, κοινωνική και οικογενειακή μου αναφορά είναι στην πόλη της Χαλκίδας, η καταγωγή μου είναι από τα Ελληνικά στη Βόρεια Εύβοια. Ωστόσο, δεν πιστεύω ότι πρέπει να κάνω αυτού του είδους το διαχωρισμό. Στόχος μου και επιδίωξή μου είναι να απευθυνθώ σε όλους τους πολίτες του νομού γιατί μας συνδέει η κοινή μοίρα αυτού του τόπου και η προκοπή του μας αφορά όλους.  

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ: Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για τα προϊόντα ΠΟΠ της Περιφέρειας

ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ: Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για τα προϊόντα ΠΟΠ της Περιφέρειας
Πολιτική
[04/06/2020 - 12:18]

Ζητάει την ουσιαστική στήριξη των παραγωγών και των συνεταιρισμών. ...περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ: Ο Νίκος Γουρνής ζήτησε από τον Τσώκο να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ: Ο Νίκος Γουρνής ζήτησε από τον Τσώκο να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος
Πολιτική
[04/06/2020 - 09:59]

Διχασμένη παραμένει η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Ερέτριας ...περισσότερα