Σουβλάκια ψαριού (για 4 άτομα)

Σουβλάκια ψαριού (για 4 άτομα)
21 Ιανουαρίου 2011, 08:00
A+ A-
Θρεπτικό, για να χάσουμε και λίγα από τα κιλά των γιορτών!




*της Δήμητρας Παναγιωτοπούλου



Yπάρχουν κατηγορίες τροφών που όταν τις καταναλώνουμε γινόμαστε αισιόδοξοι, χαρούμενοι και πιο ευτυχισμένοι και άλλες που, αντίθετα, μας κάνουν απαισιόδοξους και κακόκεφους.

Iσως να ακούγεται υπερβολικό, αλλά περιέχει μεγάλες δόσεις αλήθειας, μιας και οι έρευνες που κάνουν σήμερα οι διατροφολόγοι καταλήγουν ότι οι τροφές επιδρούν άμεσα στη διάθεσή μας. Μια διατροφή πλούσια σε υδατάνθρακες και βιταμίνες της ομάδας Β βοηθά στην πρόληψη της κατάθλιψης, τα λιπαρά οξέα ω-3 δρουν θετικά στον εγκέφαλο συμβάλλοντας στην αυτοσυγκέντρωση και την ψυχική ευεξία.


Τόσο τα ψάρια, τα πουλερικά και τα όσπρια, όσο τα λαχανικά και τα δημητριακά είναι τροφές που ηρεμούν και ενισχύουν τη καλή διάθεση, αυξάνουν παράλληλα τα ενεργειακά επίπεδα του οργανισμού δίνοντάς του ταυτόχρονα τη δυνατότητα να αντιμετωπίζει αποτελεσματικότερα το στρες και το άγχος.


Μια ισορροπημένη, λοιπόν, διατροφή, πλούσια στα παραπάνω, θα μας βοηθήσει όχι μόνο να χάσουμε λίγα κιλά, που λόγω γιορτών ίσως αποκτήσαμε, αλλά θα μας κάνει και πιο ευτυχισμένους!

ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ:
600 γρ. φιλέτο από καλκάνι ή άλλο λευκό ψάρι
2 πιπεριές (σε μεγάλα τετράγωνα)
Για τη μαρινάδα:
1/4 κούπας ελαιόλαδο
½  λεμόνι (χυμός)
½ κουταλάκι μαραθόσπορος
Αλάτι, πιπέρι

EKTEΛΕΣΗ:
Σε μπολ ανακατεύω τα υλικά της μαρινάδας και ρίχνω μέσα το ψάρι που έχω κόψει σε κύβους. Αφήνω να μαριναριστεί για μία ώρα γυρίζοντας το πού και πού.
Περνώ σε μεταλλικά σουβλιά το ψάρι εναλλάξ  με κομμάτια πιπεριάς. Αλείφω τα σουβλάκια με τη μαρινάδα και τα ψήνω στο γκριλ του φούρνου (που έχω προθερμάνει για 10 λεπτά) τοποθετώντας τα πάνω σε σχάρα στη μέση του φούρνου.
Οσο ψήνονται, θα τα γυρίσω μια φορά. Σερβίρω με ρύζι.

Απολαύστε τα!

Επιστροφή