Πολιτική

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΕΛΑΪΔΙΤΗΣ: Εχω να δώσω ακόμη περισσότερα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

11 Μαΐου 2019, 10:00
Ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής μιλάει στο egnomi για τις δράσεις του την περασμένη πενταετία δίπλα στον Κώστα Μπακογιάννη. 

Σάρωσε στις εκλογές του 2014 και θέλει να καταγράψει μία ακόμη εκλογική επιτυχία ο Γιώργος Κελαϊδίτης.

Ως αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, υπηρέτησε τη θέση με τη γνωστή σοβαρότητα και υπευθυνότητα που τον διακρίνει.

Στη σημερινή του συνέντευξη στο egnomi.gr, ο κ. Κελαΐδίτης ξεδιπλώνει τις απόψεις του για το μέλλον της Εύβοιας και αναλύει τους λόγους για τους οποίους ζητάει την ψήφο μας.

Γιατί ζητάτε από τους Ευβοείς να σας εκλέξουν ξανά στο περιφερειακό συμβούλιο;

Η ενασχόληση μου με την αυτοδιοίκηση προέκυψε και συνεχίζεται εξαιτίας της μεγάλης αγάπης και το δεσμό που έχω με τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. Αυτό είναι το απαραίτητο συστατικό, όσο και αν ακούγεται ρομαντικό, για να καταθέσει κάποιος με επιτυχία ένα κομμάτι του εαυτού του στα κοινά. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ζητώ για δεύτερη φορά την εμπιστοσύνη των Ευβοέων, εφόσον κρίνουν ότι οι ικανότητες και η παρουσία μου τα τελευταία πέντε χρόνια στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνηγορούν σε αυτή τους την επιλογή.

 

Για ποια έργα σας ως αντιπεριφερειάρχης νιώθετε περήφανος;

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας μέσα από την εμπνευσμένη και δυναμική ηγεσία του Κώστα Μπακογιάννη, κατάφερε τα τελευταία πέντε χρόνια να αλλάξει δομικά τη σχέση της με τους πολίτες και την κοινωνία, και μέσα από μια νοικοκυρεμένη και διεκδικητική διαχείριση πόρων να ξεδιπλώσει ένα γενναίο και στοχευμένο πρόγραμμα παρεμβάσεων και δράσεων σε επίπεδο υποδομών, επιχειρηματικότητας, πολιτισμού, κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ειδικότερα ως θεματικός αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας και κτηνιατρικής, αισθάνομαι μεγάλη ικανοποίηση βλέποντας τους καρπούς της προσπάθειας που ξεκίνησε εκ του μηδενός για την υποστήριξη του αγροδιατροφικού μας τομέα και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των παραγωγών μας.

Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, το παράδειγμα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας αποτελεί σημείο αναφοράς, καθώς μέσα από κοινές δράσεις με τους παραγωγούς μας, και θεσμικούς φορείς όπως τα επιμελητήρια μας και την νεοϊδρυθείσα Αγροδιατροφική Σύμπραξη, καταφέραμε σαν μια οικογένεια να προβάλλουμε τα εξαιρετικά ΣτερεοΕλλαδίτικα προϊόντα εκατοντάδων παραγωγών σε όλο τον κόσμο.

 

Ποιοι είναι οι βασικοί σας στόχοι για την επόμενη τετραετία;

Οι άξονες του προγράμματος μας περιλαμβάνουν παρεμβάσεις και δράσεις σε Υποδομές, Περιβάλλον, Οικονομία, Αγροτική Ανάπτυξη, Τουρισμό, Πολιτισμό, Υγεία, Κοινωνική Αλληλεγγύη, Έξυπνη Διακυβέρνηση.

Όλα τα παραπάνω περικλείουν ανάγκες απαραίτητες για να βελτιωθεί η καθημερινότητα και η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας, να αναθερμανθεί η οικονομία της Στερεάς Ελλάδας και να ενισχυθεί η αγορά εργασίας.

Όπως και στην πρώτη θητεία μας, βασικό εργαλείο για την διαμόρφωση και την επίτευξη των στόχων αυτών είναι η όσο το δυνατόν πιο άμεση και συχνή συνεργασία με τους πολίτες τους επαγγελματίες και τους φορείς της αυτοδιοίκησης, εργαζόμενοι συστηματικά και πεισματικά από κάτω προς τα πάνω.

 

Τι διαφοροποιεί το συνδυασμό σας από αυτούς των άλλων υποψήφιων Περιφερειαρχών;

Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας με τον Φάνη Σπανό. Έναν έμπειρο και εργατικό νέο άνθρωπο που έχει τη γνώση, την δύναμη και την όρεξη να συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκίνησε πριν πέντε χρόνια ο Κώστας Μπακογιάννης για έναν δημιουργικό ‘σεισμό’ στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Δίπλα του στεκόμαστε με μεγάλη εμπιστοσύνη δεκάδες επίσης έμπειροι και ικανοί σύμβουλοι από την τωρινή Περιφερειακή Αρχή, που περπάτησαν από άκρη σε άκρη όλη τη Στερεά και εργάστηκαν ο καθένας και η καθεμία από το χώρο ευθύνης τους για να δώσουν λύσεις και να ανοίξουν νέους δρόμους. Παράλληλα, νέοι υποψήφιοι σύμβουλοι από κάθε άκρη της Στερεάς με αξιόλογη διαδρομή και βιογραφικό ενισχύουν την ομάδα μας και της προσδίδουν ακόμη μεγαλύτερη δυναμική, αντιπροσωπευτικότητα και πολυσυλλεκτικότητα.

 

Πώς συμβάλλει η επιχειρηματική σας εμπειρία στην επίλυση των προβλημάτων του νομού μας;

Είναι βέβαιο πως ο μέσος επαγγελματίας στην Ελλάδα, ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει περάσει χωρίς να το θέλει από εντατικά μαθήματα επιβίωσης εξασκώντας και εξαντλώντας την ευφυΐα, την αντοχή και την υπομονή του.

Κάπως έτσι λοιπόν, και εγώ, έχοντας εξασκήσει εδώ και χρόνια την αρετή να καταφέρνεις πολλά με τα λίγα στον επιχειρηματικό στίβο, προσπάθησα να ενισχύσω αυτήν ακριβώς την οπτική γωνία της αιρετής Περιφέρειας. Δεν αισθάνθηκα ποτέ μοναξιά, καθώς πολλοί από τους συναδέλφους μου προέρχονταν από παρόμοιες διαδρομές και μοιραζόμασταν κοινές πεποιθήσεις.

Οφείλω, όμως, να τονίσω ότι το βασικότερο μάθημα που έχω πάρει από την επαγγελματική μου εμπειρία, είναι το γεγονός ότι για να μπορέσει μια επιχείρηση ή ένας οργανισμός τοπικής αυτοδιοίκησης να κάνει το ένα βήμα παραπάνω, είναι καθοριστική η συνεργασία με τους ανθρώπους που εργάζονται μέσα σε αυτόν.

Και στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με μεγάλη μου χαρά, γνώρισα πολλούς τέτοιους αφανείς πρωταγωνιστές που δούλεψαν σκληρά για να μας στηρίξουν στην προσπάθεια μας να ανεβάσουμε την Στερεά.

 

ΜΙΚΡΑ-ΜΙΚΡΑ...

Ψυχοθεραπεία μου: Το ψάρεμα στον Ευβοϊκό παρέα με καλούς μου φίλους

Αγαπημένη απόδραση κατά τη διάρκεια της ημέρας: Μουσική για να ηρεμούν τα πάθη

Διαβάζω ευλαβικά: Την αγαπημένη μου καθημερινή οικονομική εφημερίδα

Πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου: Τι άλλο; Η γέννηση των δυο μου κοριτσιών!

Αγαπάω: Κάθε γωνιά της Εύβοιας, αλλά νιώθω γαλήνη όταν αρμενίζω την ακτογραμμή στο Καντήλι.

Θα αντάλλασσα όλα τα υλικά αγαθά για την υγεία και την ειρήνη στην ψυχή μου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ: Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για τα προϊόντα ΠΟΠ της Περιφέρειας

ΣΤΕΡΕΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ: Κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση για τα προϊόντα ΠΟΠ της Περιφέρειας
Πολιτική
[04/06/2020 - 12:18]

Ζητάει την ουσιαστική στήριξη των παραγωγών και των συνεταιρισμών. ...περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ: Ο Νίκος Γουρνής ζήτησε από τον Τσώκο να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος

ΔΗΜΟΣ ΕΡΕΤΡΙΑΣ: Ο Νίκος Γουρνής ζήτησε από τον Τσώκο να παραιτηθεί από αντιπρόεδρος
Πολιτική
[04/06/2020 - 09:59]

Διχασμένη παραμένει η μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου Ερέτριας ...περισσότερα