Ο Chef Προτείνει

Μοσχαράκι με μπίρα στην κατσαρόλα

Μοσχαράκι με μπίρα στην κατσαρόλα
23 Μαΐου 2019, 12:05
Προσοχή μην μεθύσετε και δεν ξέρετε τι να ψηφίσετε...

Οι εκλογές έφτασαν και την Κυριακή καλούμαστε όλοι να ...σταυρώσουμε υποψήφιους. Σας δίνουμε, λοιπόν, μια συνταγή γευστική με λίγη μπιρίτσα μέσα έτσι για να ευθυμήσετε και να πάτε να ψηφίσετε (αστειευόμαστε βεβαίως-βεβαίως).

Υλικά:

800 γρ. μοσχάρι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μέτριους κύβους
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 κ. σούπας μέλι
2 κ. σούπας ξίδι
1 κουτάκι μπύρα  500 ml
2 φύλλα δάφνης
1 κλαδάκι δεντρολίβανο
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τι κάνουμε:

Ζεσταίνουμε σε δυνατή φωτιά μια φαρδιά, ρηχή κατσαρόλα. Όταν ζεσταθεί αρκετά, ρίχνουμε τα κομμάτια του κρέατος και σωτάρουμε να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές. Τα αφήνουμε πρώτα να ροδίσουν από τη μια πλευρά, τότε μόνο τα γυρίζουμε με μια ξύλινη κουτάλα για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά.

γάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, την ξεπλένουμε, την σκουπίζουμε και ρίχνουμε το ελαιόλαδο. Όταν ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο ρίχνουμε το κρέας, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σωτάρουμε για 2 λεπτά.

Προσθέτουμε το ξίδι και το μέλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε την μπίρα, το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 2 ώρες. Εντωμεταξύ ελέγχουμε αν το φαγητό μας χρειάζεται επιπλέον υγρά και προσθέτουμε ζεστό νερό από το βραστήρα.

Συνοδεύουμε με ρύζι  ή πουρέ πατάτας ή ότι άλλο τραβάει η όρεξή σας.