Ο Chef Προτείνει

Λουκουμάδες με τρία υλικά

Λουκουμάδες με τρία υλικά
5 Ιουλίου 2019, 07:00
Μπουκιά και νοστιμιά

Είναι γρήγορη, είναι νόστιμη, είναι γλυκιά, είναι το κάτι άλλο αυτή η συνταγή. Και το ποιο σημαντικό ...ότι είναι και πολύ οικονομική αφού θέλει μόνο τρία υλικά.

Υλικά

350 γραμμάρια φαρίνα κοσκινισμένη

350 ml πορτοκαλάδα αναψυκτικό με ανθρακικό

Ηλιέλαιο

Τι κάνουμε

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το αναψυκτικό πορτοκαλάδας. Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν μέτριο χυλό (ούτε πολύ σφικτό ούτε και τελείως νερουλό). Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι ή τηγάνι το ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά μέχρι να κάψει. Ρίχνουμε μέσα στο καυτό λάδι χυλό, με ένα κουταλάκι γλυκού ή κουτάλι σούπας (ανάλογα το μέγεθος που θέλουμε να έχουν οι λουκουμάδες) κι αφήνουμε να τηγανιστούν μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο ξανθό χρώμα. Βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί ώστε να αποβάλουν το περιττό λάδι. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο χυλός. Είναι έτοιμοι να τους απολαύσουμε με μέλι,κανέλα, σουσάμι καβουρδισμένο, πραλίνα φουντουκιού κλπ.