Διάλεξη για το χρόνο από τον καθηγητή αστροφυσικής Αντώνη Αντωνίου

Διάλεξη για το χρόνο από τον καθηγητή αστροφυσικής Αντώνη Αντωνίου
17 Ιουλίου 2019, 09:40
A+ A-
Στο πλαίσιο του 3ου bio Mechanical festival, στον πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος.

Ενδιαφέρουσα επιστημονική διάλεξη πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο του 3ου bio Mechanical festival  στον πολιτιστικό χώρο Αυλιδείας Αρτέμιδος, με εισηγητή τον Κουμιώτη Δρ. Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνη Αντωνίου.

Το θέμα της διάλεξης ήταν  «Χρόνος: Eνας γνώριμος ξένος». Ο ομιλητής, ακολουθώντας την διαλεκτική μέθοδο, δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό πάνω στο θέμα, απαντώντας με την άνεση που τον διακρίνει.

O Αντώνης Αντωνίου σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στα Μαθηματικά και στην Αστροφυσική στη Γερμανία και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Είναι Διδάκτωρ Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ανήκει στο ερευνητικό τμήμα Αστρικής Φασματοσκοπίας του Τομέα Αστροφυσικής – Αστρονομίας- Μηχανικής του Πανεπιστημίου Αθηνών με εντεταλμένο ερευνητικό αντικείμενο τους θερμούς αστέρες εκπομπής.

Παράλληλα είναι επιστημονικός υπεύθυνος της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας. Έχει διδάξει, επίσης, ως επισκέπτης διδάσκων, Εφαρμοσμένα Μαθηματικά στο Τμήμα Επιστήμης και Τεχνολογίας Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Επιστροφή