Απόψεις

Τα πέντε πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνει η Ελενα Βάκα

Τα πέντε πρώτα πράγματα που πρέπει να κάνει η Ελενα Βάκα
6 Σεπτεμβρίου 2019, 13:34
Η "Γνώμη" δίνει τον μπούσουλα των πρώτων ημερών στη νέα δήμαρχο Χαλκίδας.

*Αναδημοσίευση από τη στήλη "Η Γνώμη μας" της Ευβοϊκής Γνώμης (30-08-19)

Ποιος δεν έχει υψηλές προσδοκίες από τη νέα δημοτική αρχή Χαλκίδας που ορκίστηκε; Ολοι περιμένουμε πολλά, γιατί είναι λίγα όσα έγιναν την προηγούμενη τετραετία.

Η Ελενα Βάκα με 63% στο δεύτερο γύρο, «γαλάζιο» Περιφερειάρχη και κυβέρνηση δίπλα της, έχει το δρόμο στρωμένο για να κάνει μία θητεία αντάξια των προσδοκιών. Επειδή, όμως, τα πολλά λόγια είναι φτώχεια, οφείλει άμεσα να κάνει κάποιες κινήσεις.

Πρώτον, να «αναστήσει» τη δημοτική αστυνομία. Η πόλη έχει γίνει ένα απέραντο φρενοκομείο στο θέμα της παράνομης στάθμευσης και το κυκλοφοριακό συνεχώς  επιδεινώνεται. Απαιτούνται δραστικά μέτρα, πρώτο εκ των οποίων να επιστρέψει η ευταξία στους δρόμους.

Δεύτερον, να βγάλει δέκα συνεργεία για να κάνουν απλά πράγματα: Να βάψουν όλες τις διαβάσεις, να φτιάξουν τα χαλασμένα πεζοδρόμια, να ρίξουν πίσσα όπου χρειάζεται και να καθαρίσουν τα γκράφιτι από τους τοίχους (έστω κι αν οι κάφροι επανέρχονται). Και όλα αυτά να τα κάνουν σωστά, όχι με τσαπατσοδουλειές.

Τρίτον, να σκύψει πάνω από το πρόβλημα της καθαριότητας. Απλυτοι κάδοι, σκουπίδια πεταμένα σε κάθε γωνιά του δήμου, σκουπιδιάρικα που αποτελούν κίνδυνο – θάνατο για τους εργαζόμενους και άλλες …δυσώδεις παράμετροι. Χρόνος για χάσιμο δεν υπάρχει. Οφείλει η δήμαρχος να δράσει γρήγορα.

Τέταρτον, οι αθλητικοί χώροι έχουν τα μαύρα τους τα χάλια. Στείλτε, κυρία Βάκα, πέντε ανθρώπους να σουλουπώσουν τα δημοτικά γηπεδάκια, να τα καθαρίσουν και να καταγράψουν τις λοιπές ανάγκες τους. Στείλτε το μήνυμα ότι οι κοινόχρηστοι χώροι άθλησης αναβαθμίζονται και γίνονται άξιοι να τους απολαμβάνουμε.

Πέμπτον, να καλέσει όλους τους φορείς να καταθέσουν προτάσεις για το μέλλον της πόλης.  Θα πει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του. Θα γίνουν δέκα από τα 100, αλλά θα υπάρξει μια πλατειά κινητοποίηση και ένας ευρύς διάλογος για το πού στο καλό βαδίζουμε εν έτει 2019.

Όλα αυτά είναι εύκολα να γίνουν. Και πρέπει να τα κάνει η νέα δήμαρχος, αν θέλει με το …καλημέρα να μας αποδείξει ότι «ήρθε η ώρα για δουλειά», όπως υποσχέθηκε στην ορκωμοσία της.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλά ...δεν υπάρχουμε!

Απλά ...δεν υπάρχουμε!
Απόψεις
[16/09/2019 - 13:20]

Η Ευβοϊκή Γνώμη σχολιάζει τα θλιβερά τεκταινόμενα στον ευβοϊκό αθλητισμό. ...περισσότερα

Η Υπουργός Παιδείας άλλα λέει και άλλα κάνει για το μάθημα των Θρησκευτικών

Η Υπουργός Παιδείας άλλα λέει και άλλα κάνει για το μάθημα των Θρησκευτικών
Απόψεις
[15/09/2019 - 09:37]

Η άποψη του Θανάση Τσόκα για τα τεκταινόμενα στην Παιδεία. ...περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ-ΗΠΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Ο μύθος της καλής άμυνας και οι άντρες που έγιναν παιδιά

ΕΛΛΑΔΑ-ΗΠΑ ΜΠΑΣΚΕΤ: Ο μύθος της καλής άμυνας και οι άντρες που έγιναν παιδιά
Απόψεις
[07/09/2019 - 20:27]

Ο Ακης Θεοφανίδης γράφει για την κατάρρευση της Εθνικής στο μεγάλο ραντεβού με την Team USA. ...περισσότερα