Απόψεις

Απλά ...δεν υπάρχουμε!

Απλά ...δεν υπάρχουμε!
16 Σεπτεμβρίου 2019, 13:20
Η Ευβοϊκή Γνώμη σχολιάζει τα θλιβερά τεκταινόμενα στον ευβοϊκό αθλητισμό.

*Αναδημοσίευση από τη στήλη "Η Γνώμη μας" της 6ης Σεπτεμβρίου

Με αφορμή το ναυάγιο της Εθνικής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ στην Κίνα, αλλά και τις εξελίξεις στην Εύβοια, είναι ανάγκη να γράψουμε κάποια πράγματα για τον αθλητισμό στα καθ’ ημάς.

Οι εξελίξεις σε τρία από τα δημοφιλέστερα αθλήματα είναι θλιβερές. Στο ποδόσφαιρο, κλαίμε με μαύρο δάκρυ βλέποντας όσα τραγελαφικά συμβαίνουν στον ΑΟΧ. Πραγματικά, τέτοια ξεφτίλα δεν αντέχεται.

Στο μπάσκετ, μετά την παρωδία της συγχώνευσης με τον Ικαρο, η Κύμη έκανε μία τρομακτική πορεία προς την Α1, αλλά στην πρώτη δυσκολία αποδείχθηκε πιο διάττοντας απ’ όλους τους αστέρες. Το ευβοϊκό μπάσκετ επέστρεψε στην απόλυτη ανυποληψία.

Τέλος, δεν ξεχνάμε τον κρότο που έκανε η πτώση του Ηρακλή Χαλκίδας στο βόλεϊ, που ήταν πιο απότομη κι από στροφή στη Φόρμουλα 1.

Τρεις είναι οι βασικοί λόγοι που ο αθλητισμός στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας πάει από το κακό στο χειρότερο: Ο κατακερματισμός δυνάμεων, η έλλειψη χρημάτων και οι υποδομές.

Πρώτα απ’ όλα, λοιπόν, πρέπει σε κάθε άθλημα να ηγηθεί ένας άνθρωπος που το αγαπάει, θα βάλει λεφτά από την τσέπη του και θα συσπειρώσει γύρω του μία χορηγική ομάδα, η οποία θα πιστέψει στο όραμά του.

Ποιο πρέπει να είναι αυτό το όραμα; Η δημιουργία φυτωρίου αθλητών-παικτών και σε δεύτερο πλάνο ο πρωταθλητισμός. Δεν λέει κάτι να σκορπίσεις λεφτά και να βρεθείς στο υψηλό επίπεδο αγοράζοντας παίκτες.

Αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος είναι ένας σύλλογος- πρότυπο που θα κάνει τα παιδιά να αγαπήσουν το άθλημα και κατ’ επέκταση θα παράγει ταλέντα. Και αυτά τα ταλέντα θα του χαρίζουν επιτυχίες και χρήματα. Όχι μόνο σήμερα, αλλά και αύριο.

Προς το παρόν, βέβαια, δεν υπάρχουν ούτε τέτοιοι παράγοντες ούτε αναπτυξιακό πλάνο ούτε μέριμνα από το Δήμο Χαλκιδέων, αφού οι αθλητικές υποδομές είναι σε μαύρο χάλι ακόμη και για τους απλούς πολίτες. Με λίγα λόγια, απλά …δεν υπάρχουμε!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κύτταρα αγάπης...

Κύτταρα αγάπης...
Απόψεις
[09/10/2019 - 19:10]

Η Ευβοϊκή Γνώμη γράφει για το κύμα αλληλεγγύης του Σεπτεμβρίου. ...περισσότερα

Ανένδοτος αγώνας για την Παιδεία

Ανένδοτος αγώνας για την Παιδεία
Απόψεις
[29/09/2019 - 15:15]

Ο καθηγητής Αθ. Τσόκας ζητάει ανατροπή του υπάρχοντος συστήματος. ...περισσότερα