Περιβάλλον

ΕΥΒΟΙΑ: Μεγάλες ζημιές στα ελαιόδεντρα από το χαλάζι

ΕΥΒΟΙΑ: Μεγάλες ζημιές στα ελαιόδεντρα από το χαλάζι
8 Οκτωβρίου 2019, 08:07
 Σημαντικές απώλειες στο καρπό φέρνουν σε απόγνωση τους παραγωγούς.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου  και  έπληξαν την Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας,  προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές σε ελαιόδεντρα   στους Δήμους  Λοκρών ,Καμένων Βούρλων, Ιστιαίας-Αιδηψού, Ερέτριας, Κύμης - Αλιβερίου και Δελφών των Περιφερειακών Ενοτήτων Φθιώτιδας, Ευβοίας  και Φωκίδας.

Τα ελαιόδεντρα υπέστησαν σημαντικές απώλειες στο καρπό,  φέρνοντας για άλλη μια φορά  σε απόγνωση τους απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα- ελαιοπαραγωγούς.

Τις πληγείσες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας και τον παραδοσιακό ελαιώνα της  ¶μφισσας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός με τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Δελμούζο (φωτό), έχοντας άμεση και  πλήρη εικόνα της καταστροφής και  της μεγάλης απώλειας που υπέστη η σοδειά  των καλλιεργητών στον ελαιώνα.

Αντίστοιχα, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης, Κτηνιατρικής και Περιβάλλοντος  Δημήτρης Βουρδάνος με τους περιφερειακούς συμβούλους Μαρία Αναγνώστου και  Ανδρέα Τοουλιά κατά την επίσκεψή τους στις πληγείσες Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Ιστιαίας –Αιδηψού, διαπιστώθηκε ότι η ζημιά τόσο στα ελαιόδεντρα  Καλαμών και  Αμφίσσης, όσο και στα συκόδενδρα είναι πολύ μεγάλες.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο παρουσία του Δημάρχου Γιάννη Κοτζιά, κάνοντας μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών και καταγράφοντας ενέργειες της επόμενης μέρας για τις αποζημιώσεις των πληγέντων καλλιεργητών σε επίπεδο Δήμου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έκτακτο δελτίο καιρού προβλέπει βροχές, καταιγίδες και χαλάζι

Έκτακτο δελτίο καιρού προβλέπει βροχές, καταιγίδες και χαλάζι
Περιβάλλον
[01/06/2020 - 18:57]

Πρόβλεψη της ΕΜΥ για απομονωμένες καταιγίδες στην Εύβοια.  ...περισσότερα

ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ: Έβαλε παγκάκια ο σύλλογος επαγγελματιών

ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ: Έβαλε παγκάκια ο σύλλογος επαγγελματιών
Περιβάλλον
[31/05/2020 - 17:33]

Συνεχίζονται οι εθελοντικές δράσεις στην περιοχή ...περισσότερα