Απόψεις

Κύτταρα αγάπης...

Κύτταρα αγάπης...
9 Οκτωβρίου 2019, 19:10
Η Ευβοϊκή Γνώμη γράφει για το κύμα αλληλεγγύης του Σεπτεμβρίου.

* Αναδημοσίευση από τη στήλη

"Η Γνώμη μας" της Ευβοϊκής Γνώμης

Ο Σεπτέμβρης, που μόλις έφυγε, ήταν ένας μήνας τον οποίο θα τον θυμόμαστε για πολύ καιρό. Για έναν καλό κι έναν κακό λόγο.

Η φιλανθρωπία δεν είναι άνευ ετέρου μια καλή πράξη. Πίσω από την αγνότητά της κρύβονται κάποιες φορές απατεώνες που την προκαλούν και άλλες εγωκεντρικοί άνθρωποι που την διαπράττουν με πρόσχημα την αγάπη προς τον πλησίον.

Όταν, δε, κάποιος έχει πάρα πολλά λεφτά, ενδέχεται να αγοράζει την υστεροφημία του με τη διάθεση πόρων προς καλό σκοπό. Δεν είμαστε καχύποπτοι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Ωστόσο, τρεις περιπτώσεις – όλες στην Εύβοια-  ήρθαν μέσα σε ένα μήνα να στείλουν ένα μήνυμα, που πιο αισιόδοξο δεν γίνεται. Μιλάμε για τον Παναγιώτη –Ραφαήλ Γλωσσιώτη, τον Σπύρο Μπασούκο, και τον Γιάννη Στούπα.

Ένα μωρό στο χείλος του θανάτου και δύο νέα παιδιά, τα οποία στάθηκαν πολύ άτυχα στη ζωή τους, κινητοποίησαν χιλιάδες πολίτες να βγουν από το καβούκι τους και να βοηθήσουν. Να προσφέρουν ανυστερόβουλα και χωρίς την αξίωση δημόσιων επαίνων ένα χειροκρότημα, ένα χαμόγελο, αλλά και χρήματα που φυσικά δεν περισσεύουν.

Αυτός ο Σεπτέμβρης ήταν μια επιβεβαίωση της παραδοχής ότι ο Ελληνας δίνει τα πάντα, όταν παρίσταται ανάγκη. Ας μπολιάσουμε, λοιπόν, με την ίδια καλοσύνη την καθημερινότητα και τη συμπεριφορά μας, όταν διακυβεύονται οικονομικά ή άλλα συμφέροντά μας.

Η «Γνώμη» αισθάνεται περηφάνια που συνέβαλε με τη δημοσιογραφική της πένα στην ενεργοποίηση των «κυττάρων αγάπης» χιλιάδων Ευβοέων.  Οσον αφορά, όμως, στον Παναγιώτη Γλωσσιώτη, τίποτα δεν έχει τελειώσει.

Το παιδί πρέπει να πάει στην Αμερική για να κάνει τη μοναδική θεραπεία που μπορεί να το σώσει. Ο κακός λόγος που θα θυμόμαστε τον Σεπτέμβρη είναι η άρνηση του Υπουργού Υγείας να δώσει λύση στο πρόβλημα. Η σιωπή του κυρίου Κικίλια συνιστά απλά ντροπή. Και δεν πρέπει να συνεχιστεί.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η διαχείριση της πανδημίας και η εικονική πραγματικότητα

Η διαχείριση της πανδημίας και η εικονική πραγματικότητα
Απόψεις
[01/07/2020 - 14:50]

Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας γράφει την δική του εκδοχή για την κατάσταση της χώρας. ...περισσότερα

ΤΣΟΚΑΣ: Αντικρούστε τα όσα σας καταμαρτυρώ, κύριε Πρωθυπουργέ!

ΤΣΟΚΑΣ: Αντικρούστε τα όσα σας καταμαρτυρώ, κύριε Πρωθυπουργέ!
Απόψεις
[16/06/2020 - 18:14]

Διαβάστε τι καταμαρτυρεί στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Χαλκιδέος καθηγητής. ...περισσότερα