Παιδεία

Ακριώτης και Πρατσόλης κατά της κατάργησης των δύο Πανεπιστημιακών τμημάτων στα Ψαχνά

Ακριώτης και Πρατσόλης κατά της κατάργησης των δύο Πανεπιστημιακών τμημάτων στα Ψαχνά
14 Νοεμβρίου 2019, 13:10
Ξεκίνησαν επαφές, για να οργανώσουν δυναμική αντίδραση στην απόφαση της κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου, οι πρώην βουλευτές του Σύριζα Γιώργος Ακριώτης και Τάσος Πρατσόλης πραγματοποίησαν σειρά επαφών στο Πανεπιστήμιο και στο Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκαν με τους εμπλεκόμενους φορείς στο πλαίσιο της ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων σχετικά με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να αναστείλει τη λειτουργία 37 πανεπιστημιακών τμημάτων, τα οποία ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσουν από το 2020.

Στη συνάντησή τους με καθηγητές του Ιδρύματος, με το Δήμαρχο Γιώργο Ψαθά, καθώς και με κατοίκους της περιοχής εξέφρασαν την ανησυχία τους για την επιχειρούμενη κατάργηση των νέων σχολών και τμημάτων, μεταξύ των οποίων και δύο στα Ψαχνά.

Οι δύο πρώην βουλευτές εξέφρασαν τη δέσμευσή τους να διεκδικήσουν δυναμικά τη μη κατάργηση των δύο τμημάτων στο ΕΚΠΑ, τόσο μέσω της πραγματοποίησης επαφών με τη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ, όσο και μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ενώ τόνισαν ότι:

« Ζητάμε την ενεργό συμμετοχή των ενδιαφερομένων πολιτών, καθηγητών και φοιτητών, ώστε ενωμένοι σε έναν κοινό αγώνα να αμυνθούμε ενάντια στην αυταρχικότητα και στη διαρκή και συστηματική προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα.»