Πολιτισμός

ΧΑΛΚΙΔΑ: Επτά κρατούμενοι της φυλακής ενθουσίασαν το κοινό με ρεμπέτικα τραγούδια

ΧΑΛΚΙΔΑ: Επτά κρατούμενοι της φυλακής ενθουσίασαν το κοινό με ρεμπέτικα τραγούδια
16 Νοεμβρίου 2019, 15:00
Τραγούδησαν στο Θέατρο Παπαδημητρίου, παρουσία πλήθους κόσμου και πολλών επισήμων προσκεκλημένων.

Επτά κρατούμενοι της Φυλακής Χαλκίδας κατάφεραν να ενθουσιάσουν το κοινό στο Θέατρο Παπαδημητρίου το βράδυ της Παρασκευής 15 Νοεμβρίου, παρουσιάζοντας μία μουσική παράσταση, υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας μουσικής Δέσποινας Λαθούρα

Η χορωδία των κρατουμένων είπε ρεμπέτικα τραγούδια, στη διάρκεια μίας μουσικής παράστασης, που είχε τίτλο "Από την Μαγική Σμύρνη" και μετέφερε στο σήμερα το κλίμα της τότε εποχής, σε μία πετυχημένη εναλλαγή αφήγησης και τραγουδιού.

Στο τέλος οι θεατές καταχειροκρότησαν τους ερασιτέχνες καλλιτέχνες, που ολοκλήρωσαν την παράσταση με το τραγούδι "Μέλισσες", που ήρθε φέτος στην επικαιρότητα λόγω του πετυχημένου σήριαλ, που προβάλλεται στην τηλεόραση.

Ο διευθυντής του Καταστήματος Κράτησης Χαλκίδας Σπύρος Αθανασίου τόνισε στην ομιλία του, ότι οι υπάλληλοι και οι κρατούμενοι της φυλακής Χαλκίδας απέδειξαν ότι μπορεί να παραχθεί πολιτισμός ακόμη και σε ένα τέτοιο χώρο και χαριτολογώντας σημείωσε:

" Όπως όλοι ξέρετε, τα Καταστήματα Κράτησης μεταφέρθηκαν στη δικαιοδοσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, από το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Μάλλον, όμως, το Κατάστημα Κράτησης Χαλκίδας πρέπει να μεταφερθεί στο Υπουργείο Πολιτισμού."

Ενθουσιασμένη από την συνολική προσπάθεια δήλωσε η Ευβοιώτισσα (κατάγεται από το Αυλωνάρι) Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, η οποία ήταν παρούσα στην εκδήλωση και τόνισε ότι το Υπουργείο θα ενθαρρύνει και θα στηρίξει παρόμοιες προσπάθειες. 

Με θερμούς λόγους μίλησαν ακόμη ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης και η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, που χαιρέτισαν την εκδήλωση.

Από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ήταν παρόντες ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης υποστράτηγος Σπύρος Σκλάβος, ο γενικός διευθυντής Αντεγκληματικής Πολιτικής Προκόπης Προκοπίου, οι αστυνομικοί διευθυντές Απόστολος Κουφός, Δημήτρης Σίδερης  κ.ά. 

Παρόντες ήταν οι βουλευτές Εύβοιας Θανάσης Ζεμπίλης (ΝΔ), Μίλτος Χατζηγιαννάκης (ΣΥΡΙΖΑ), οι πρώην υπουργοί Συμεών Κεδίκογλου, Λευτέρης Παπαγεωργόπουλος, οι πρώην βουλευτές Δημήτρης Αναγνωστάκης, Ζωή Λιβανίου, Γιώργος Ακριώτης, ¶γγελος Πνευματικός.

Επίσης, ο Δήμαρχος Διρφύων- Μεσσαίων Γιώργος Ψαθάς, οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Χαλκιδέων Βασίλης Γουρνής, Τασούλα Ψυχογιού-Μακαρώνα, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μιμίκα Σακκελαράκη, η πρόεδρος του ΔΟΠΑΧΧ Σοφία Χονδρογιάννη, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Ελένη Αϊδίνη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Μιχάλης Κεράτσας, Βαγγελίτσα Μύταλα.

Παρόντες ακόμη ήταν ο διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας Παναγιώτης Τζαφέρος, η περιφερειακή σύμβουλος Θεοδώρα Ακριώτη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Χαλκίδας Δημήτρης Γκίκας, ο γραμματέας Νίκος Καντάρης, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Χαλκίδας Δημήτρης Προκοπίου και η Εισαγγελέας Όλγα Ηλιοπούλου κ.ά.

   

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΧΑΛΚΙΔΑ: Γιορτή τέχνης για την στήριξη των παιδικών χωριών sos

ΧΑΛΚΙΔΑ: Γιορτή τέχνης για την στήριξη των παιδικών χωριών sos
Πολιτισμός
[15/12/2019 - 16:21]

Πρόκειται για έκθεση έργων, με τίτλο "2020 πολύτιμα … και γιορτινά!" ...περισσότερα

ΧΑΛΚΙΔΑ: Ομιλία για την σάρκωση και τα μυστήρια της στην Ενορία Αγίου Νικολάου

ΧΑΛΚΙΔΑ: Ομιλία για την σάρκωση και τα μυστήρια της στην Ενορία Αγίου Νικολάου
Πολιτισμός
[15/12/2019 - 10:40]

Από τον Αθανάσιο Παπαθανασίου, πτυχιούχο Νομικής και Διδάκτορα  Θεολογίας. ...περισσότερα

Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση από το Σύλλογο Πολυτέκνων Κύμης

Χριστουγεννιάτικη μουσική εκδήλωση από το Σύλλογο Πολυτέκνων Κύμης
Πολιτισμός
[14/12/2019 - 19:01]

Με τον πετυχημένο τενόρο Σταύρο Σαλαμπασόπουλο. ...περισσότερα

ΙΣΤΙΑΙΑ: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής

ΙΣΤΙΑΙΑ: Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση από την Σχολή Βυζαντινής Μουσικής
Πολιτισμός
[14/12/2019 - 15:38]

Θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Λυκείου Ιστιαίας. ...περισσότερα