Κόκκινη κάρτα από την Κομισιόν στη ΛΑΡΚΟ

Κόκκινη κάρτα από την Κομισιόν στη ΛΑΡΚΟ
30 Νοεμβρίου 2019, 14:11
A+ A-
Πρόστιμα για τις μη επιστραφείσες επιδοτήσεις  

Σκληραίνει τη στάση της για την ΛΑΡΚΟ η Κομισιόν. Εντός των ημερών, αναμένεται να κοινοποιηθεί η απόφασή της για την καταδίκη της Ελλάδας σχετικά με το θέμα των παράνομων κρατικών ενισχύσεων στην εταιρεία.

Η υπόθεση αφορά τα μέτρα στήριξης της βιομηχανίας από το ελληνικό Δημόσιο κατά την περίοδο 2008-2011. Σύμφωνα όμως με την Κομισιόν, τα μέτρα αυτά δεν είχαν την έγκρισή της και επομένως η στήριξη προς τη ΛΑΡΚΟ ήταν κατά παράβαση των κανόνων της Ευρωπαϊκής Ενωσης όσον αφορά τις κρατικές ενισχύσεις.

Ετσι, η βιομηχανία οφείλει να επιστρέψει 136 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που ωστόσο δεν έχει κάνει. Μάλιστα, είχε προσφύγει δικαστικά ζητώντας την ακύρωση της απόφασης της Κομισιόν. Ωστόσο, η προσφυγή απορρίφθηκε.

Τώρα, η Κομισιόν θα προχωρήσει στην επιβολή προστίμων για την μη επιστροφή κρατικών ενισχύσεων ύψους 136 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι εξελίξεις στην ήδη προβληματική εταιρεία είναι ένας πονοκέφαλος και για την τωρινή  κυβέρνηση, η οποία αναζητά στρατηγικό επενδυτή για τη ΛΑΡΚΟ που απασχολεί 1.200 εργαζόμενους.

 

Επιστροφή