Ο Chef Προτείνει

Χοιρινό με μέλι και καρύδια

Χοιρινό με μέλι και καρύδια
13 Δεκεμβρίου 2019, 08:40
και αρωματικό πουρέ πατάτας

Οταν ακούμε για μέλι και καρύδια το σίγουρο είναι ότι όλοι θέλουμε να γευτούμε τον απόλυτο αυτό συνδυασμό γεύσης. Αν μάλιστα το «παντρέψουμε» και με χοιρινό ....το δέσιμο θα πιάσει και εμείς θα απολαύσουμε ένα σούπερ πιάτο γεύσεων.

 

Υλικά

2 χοιρινά φιλετάκια,
½ φλ. ελαιόλαδο,
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο,
1 φλ. καρυδόψιχα,
1 φλ. λευκό, ξηρό κρασί,
½ φλ. μέλι,
1 κουταλιά μουστάρδα σε σκόνη,
4 κουταλιές γούστερ σος
αλάτι, πιπέρι.
Αρωματικός πουρές πατάτας:
500 γρ. (4 μεγαλούτσικες) πατάτες,
1 κουταλιά ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη,
1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό,
1 φλ. κρέμα γάλακτος,
2 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό,
αλάτι, πιπέρι.

Τι κάνετε

Ξεφλουδίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε μεγάλους κύβους και τις βάζετε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και αλάτι. Αφήνετε να κοχλάσουν και τις βράζετε για 10-15 περίπου λεπτά.

Στο μεταξύ, καθαρίζετε τα φιλέτα από τις ίνες και τα παχάκια τους και τα τεμαχίζετε. Σοτάρετε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο σε μια πλατύστομη, άβαθη κατσαρόλα και προσθέτετε τα φιλετάκια, μαζί με την καρυδόψιχα. Τα σοτάρετε μέχρι να ροδίσουν καλά, παντού και ρίχνετε μέσα το κρασί, το μέλι, τη μουστάρδα σε σκόνη, τη γούστερ σος, αλάτι και πιπέρι. Τα αφήνετε να κοχλάσουν, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τα σιγοψήνετε μέχρι να δέσει η σάλτσα τους.

Όταν οι πατάτες είναι έτοιμες, τις στραγγίζετε και τις λιώνετε με πιρούνι ή το ειδικό εργαλείο για πουρέ, μαζί με το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύετε μέσα τη ρίγανη και το βασιλικό και ελέγχετε το αλατοπίπερο. Σερβίρετε τα φιλετάκια με τη σάλτσα τους και τα συνοδεύετε με τον αρωματικό πουρέ.