Οι επιχειρηματίες που έγιναν ακόμη πιο πλούσιοι το 2019

2 Ιανουαρίου 2020, 12:22
A+ A-
Διαβάστε ποιοι είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται. 
Αύξηση που αγγίζει συνολικά το 25% είδαν περισσότεροι από 500 πλουσιότεροι άνθρωποι του πλανήτη το 2019. Μάλιστα, κάποιοι δισεκατομμυριούχοι βγήκαν πολύ πιο κερδισμένοι από τους υπόλοιπους τη χρονιά που πέρασε.
 
Δείτε παρακάτω τους 7 πρώτους στη λίστα επιχειρηματίες που είδαν τα κέρδη τους να αυξάνονται. 
 
 
7ος - Αμάνθιο Ορτέγκα
 
Ο Ισπανός δισεκατομμυριούχος Αμάνθιο Ορτέγκα.
 
Ο Ισπανός δισεκατομμυριούχος Αμάνθιο Ορτέγκα έχτισε την περιουσία του των 76,6 δις. δολαρίων μέσω της μητρικής της Ζαρα, της πολυεθνικής εταιρείας Inditex και των αλυσίδων καταστημάτων (Bershka, Massimo Dutti, Pull & Bear, Zara, Stradivarius) που της ανήκουν και χάρη στην δραστική αύξηση των πωλήσεων κατά 7% πέρυσι έναντι του 2018 κέρδισε άλλα 17,9 δισ. δολάρια.
 
6ος - Στιβ Μπάλμερ
 
Ο πρώην CEO της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ.
 
O πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft και ιδιοκτήτης της ομάδας μπάσκετ LA Clippers, Στιβ Μπάλμερ και μιας περιουσίας γύρω στα 58,5 δισ. έβγαλε πέρυσι σχεδόν άλλα 20 δισ. δολάρια με την ενίσχυση των μετοχών του διαδικτυακού κολοσσού και της δραστηριότητάς του στις επιχειρήσεις cloud computing.
 
5ος - Μπιλ Γκέιτς
 
Ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς.
 
Και ο Μπιλ Γκέιτς επωφελήθηκε από την αύξηση της τιμής των μετοχών της Microsoft, σύμφωνα με τον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, καταφέρνοντας προς στιγμήν με την περιουσία του των 113 δισ. δολαρίων (που αυξήθηκε πέρυσι κατά 23,1 δισ.) να εκθρονίσει από την κορυφή τον Τζεφ Μπέζος ως πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο.
 
4ος  - Μαρκ Ζούκερμπεργκ
 
Ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ .
 
Μπορεί το Facebook να βρέθηκε τη χρονιά που πέρασε στο επίκεντρο αρνητικής κριτικής για τον κυρίαρχο ρόλο στην αγορά των social media και τις πολιτικές διαφημίσεις, αλλά η αξία των μετοχών του αυξήθηκε κατά 45% και μαζί της και η περιουσία (79,4 δισ. δολάρια) του μεγαλύτερου μετόχου της, του Μαρκ Ζούκερμπεργκ κατά 27,4 δισ!
 
3η - Μακένζι Μπέζος
 
Η Μακένζι Μπέζος έγινε από τις πλουσιότερες γυναίκες του πλανήτη μετά το διαζύγιό της από τον Τζεφ Μπέζος το περασμένο καλοκαίρι.
 
Μετά το διαζύγιό της από τον ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, η Μακένζι Μπέζος έγινε όχι μόνον δισεκατομμυριούχος με την αποζημίωση των 37,5 δις. δολαρίων, που έλαβε, αλλά και μία από τις πλουσιότερες γυναίκες του πλανήτη.
 
2ος - Μπερνάρ Αρνό
 
Ο CEO της LVMH  Μπερνάρ Αρνό.
 
Τον περασμένο Μάρτιο ο Γάλλος δισεκατομμυριούχος εκθρόνισε τον Γουόρεν Μπάφετ από την τρίτη θέση στη λίστα των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη. Λίγους μήνες αργότερα πέρασε για ένα σύντομο διάστημα στη δεύτερη θέση μπροστά από τον Μπιλ Γκέιτς και τον Οκτώβριο έβγαλε μέσα σε δύο 24ωρα 5,1 δισ. δολάρια (συνολικά 37,7) το 2019 λόγω της αύξησης της τιμής των μετοχών της LVMH.
 
1η - Τζούλια Φλέσερ Κοχ
 
Αυτοί είναι οι 12 δισεκατομμυριούχοι που έβγαλαν τα περισσότερα κέρδη το 2019
 
Μετά το θάνατο τον περασμένο Αύγουστο του συζύγου της, του Αμερικανού δισεκατομμυριούχου βιομηχάνου Ντέιβιντ Κοχ, ο οποίος ήταν η κινητήρια δύναμη πίσω από τον όμιλο Koch Industries και χρηματοδότης συντηρητικών υποθέσεων και πολιτικών υποψηφίων, η Τζούλια Φλέσερ Κοχ πήρε την ένατη θέση στον δείκτη δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, που του ανήκε. Με το μερίδιο μετοχών που κληρονόμησε μαζί με τα τρία παιδιά της η περιουσία της αποτιμάται στα 62,1 δισ. δολάρια.

Επιστροφή