Απόψεις

Γάτοι μέσα στο 2020...

Γάτοι μέσα στο 2020...
14 Ιανουαρίου 2020, 18:14
Πώς ο Ιάκωβος της Ευβοϊκής Γνώμης αποτέλεσε αφορμή για τις ευχές της εφημερίδας στο αναγνωστικό της κοινό.

*Αναδημοσίευση από τη στήλη "Η Γνώμη μας" της Ευβοϊκής Γνώμης στις 10 Ιανουαρίου

Εκεί γύρω στο Μάιο του 2019, εμφανίστηκε στις εγκαταστάσεις της «Γνώμης» ένα μικροσκοπικό τετράποδο σώμα με δύο πράσινες …κουμπότρυπες για μάτια.

Τόσο όμορφο γατάκι δεν είχαμε ξαναδεί. Μιας και η μοίρα το έφερε να ζητάει λίγο φαγητό έξω από την πόρτα μας, το υιοθετήσαμε. Ο επονομαζόμενος Ιάκωβος (λόγω της ευγενικής του μορφής) έγινε γρήγορα η μασκότ της εφημερίδας και η αγαπημένη συνήθεια όλων.

Στα χάδια σπάνια έλεγε όχι. Οι μόνες φορές που παραπονιόταν ήταν όταν πείναγε ή όταν άλλες γάτες τον παραμέριζαν για να φάνε το φαΐ του. Στα διαλείμματα από τη δουλειά, λίγο παιχνίδι με τον Ιάκωβο ή απλά το χάζεμα της συμπεριφοράς του λειτουργούσαν ως αγχολυτικά.

Αν σκεφτείς ότι τα περισσότερα γατάκια καταλήγουν να περιπλανώνται στους δρόμους αναζητώντας ένα ξεροκόμματο, ο Ιάκωβος ήταν υπερτυχερός. Οι εκλεκτές κροκέτες ήταν καθημερινά στη θέση τους και ποτέ δεν του έλειψαν τα μεζεκλίκια.

Παιχνίδια για να περνάει την ώρα του είχε πάμπολλα. Κι όταν είχε κρύο, οι πόρτες ήταν πάντα ανοιχτές για να χαρεί τη ζεστασιά του χώρου κι εμείς την παρουσία του.

«Εκεί γύρω στο Δεκέμβρη, να τον φέρετε για στείρωση. Διαφορετικά, θα σας φύγει» απεφάνθη ο κτηνίατρος στην τελευταία επίσκεψη. Κι εμείς αναρωτηθήκαμε: Είναι δυνατόν να φύγει ο Ιάκωβος, που όλα τα έχει έτοιμα και η μεγαλύτερη διαδρομή που κάνει είναι από το κεσεδάκι του στην καρέκλα για να κοιμηθεί; Αποκλείεται!

Ώσπου λίγο πριν τα Χριστούγεννα, ο Ιάκωβος εξαφανίστηκε και από τότε αναζητείται. Κανείς δεν ξέρει πού βρίσκεται ή αν θα ξανάρθει. ¶φησε εν μια νυκτί όλες τις ανέσεις για να ακολουθήσει την περιπετειώδη φύση του μέσα σε θανάσιμους κινδύνους.

Όσο κι αν μας στενοχωρεί η ιστορία, τι καλύτερη ευχή να σας δώσουμε για το 2020 από το να είστε υγιείς, να μη συμβιβάζεστε με τα κεκτημένα και να τολμάτε προς το όνειρο; Γάτους χρειάζεται το 2020…
 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Kαταλύτης σε μία νέα τάξη πραγμάτων

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Kαταλύτης σε μία νέα τάξη πραγμάτων
Απόψεις
[20/03/2020 - 14:24]

¶ρθρο του Κώστα Μαρκόπουλου για τις επιπτώσεις του ιού στην κοινωνία, την πολιτική και την οικονομία.  ...περισσότερα

ΧΑΛΚΙΔΑ: Αυτή είναι η εγκύκλιος του Μητροπολίτη για το κλείσιμο των ιερών ναών

ΧΑΛΚΙΔΑ: Αυτή είναι η εγκύκλιος του Μητροπολίτη για το κλείσιμο των ιερών ναών
Απόψεις
[19/03/2020 - 10:33]

"Ας βοηθήσουμε το σύστημα υγείας μας να αντέξει, με το να μείνουμε σπίτι μας" τονίζει ο Σεβασμιώτατος. ...περισσότερα