Οικονομία

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μπάχαλο με τις προκαταβολές στα ξενοδοχεία που έκλεισαν

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Μπάχαλο με τις προκαταβολές στα ξενοδοχεία που έκλεισαν
26 Μαρτίου 2020, 10:10
Υπάρχει περίπτωση κάποιοι να χάσουν τα λεφτά τους, λόγω ανωτέρας βίας.

Τα ξενοδοχεία έκλεισαν προσωρινά, στο πλαίσιο των μέτρων για τον κορωνοϊό, και όσοι είχαν δώσει προκαταβολές για τις κρατήσεις τους ακόμα δεν γνωρίζουν τι θα γίνει με τα χρήματα τους.

O Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ τόνισε χαρακτηριστικά ότι:

"Για ακύρωση “πακέτων σχολικών εκδρομών και μεμονωμένων, έχουμε θέμα ανωτέρας βίας. Έχει μπερδευτεί το θέμα, κάναμε πρόταση να έρθουν σε επαφή τα μέλη μας με τους μεμονωμένους πελάτες για συνεννόηση αν μπορούν να πάνε πιο πέρα οι ημερομηνίες ή να βρουν κοινή γραμμή για επιστροφή της προκαταβολής.

Για τα μεγάλα πακέτα σχολικών εκδρομών υπήρχαν μεγαλύτερες δυσκολίες, εμείς είμαστε στη μέση. Ούτε στο ευρωπαϊκό δίκαιο υπήρχε κάτι δεδομένο. Εμείς, ό,τι ακυρώσαμε για την έκθεση τουρισμού του Βερολίνου δεν πήραμε ούτε ένα σεντ πίσω, έχουμε ακόμη δρόμο για αυτό”.

Ερωτηθείς τι θα έκανε ο ίδιος σε περιπτώσεις μεμονωμένων πελατών, που έδωσαν προκαταβολές για ημερομηνίες, που θα είναι κλειστά τα ξενοδοχεία, απάντησε: 

"Όσοι επιλέγουν επί τούτου το ξενοδοχείο, θα προτιμούσα να επικοινωνούσα μαζί τους, να πρότεινα λύσεις και αν δεν το δέχονταν, να επιστρέψω τα χρήματα. Αλλιώς ήταν στις 6 Μαρτίου η κατάσταση και αλλιώς είναι σήμερα. Αντιλήφθηκαν και οι δύο πλευρές τις δυσκολίες εκατέρωθεν."

Όσον αφορά στους εργαζόμενους στα ξενοδοχεία συνεχούς λειτουργίας με μόνιμη υπαλληλική σχέση, αναστέλλεται η σύμβασή τους μέχρι τις 30 Απριλίου, ενώ όσοι θα προσλαμβάνονταν στην εποχικότητα, θα συνεχίσουν το ταμείο ανεργίας μέχρι και τις 30 Απριλίου.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ