ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σε 1514 ανέρχονται τα κρούσματα - Οι νεκροί έφτασαν τους 53

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σε 1514 ανέρχονται τα κρούσματα - Οι νεκροί έφτασαν τους 53
2 Απριλίου 2020, 18:02
A+ A-
Σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται  91 ασθενείς. 

Από τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα έγινε ανακοίνωση, για τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην ελληνική επικράτεια, στις 6 το απόγευμα το απόγευμα της Πέμπτης 2 Απριλίου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, υπάρχουν καταγεγραμμένα  27 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα, που ανεβάζουν το σύνολο των κρουσμάτων σε 1514. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα συνολικά κρούσματα, που ανιχνεύθηκαν, περιλαμβάνονται 119 κρούσματα, που ανιχνεύτηκαν σε κρουαζιερόπλοιο.Πρόκειται για μέλη του πληρώματος. Επίσης άλλα 23 κρούσματα ανιχνεύτηκαν στο hot spot της Ριτσώνας.

Από τους ασθενείς που νοσηλεύονται, 91 βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και όλοι τους είναι διασωληνωμένοι. Χθες οι διασωληνωμένοι ήταν 90  ασθενείς.

Οι περισσότεροι διασωληνωμένοι ασθενείς είναι άντρες (75 ), με υποκείμενα νοσήματα. Η ηλικία των διασωληνωμένων, κατά μέσο όρο, είναι τα 66 έτη.  Επιπλέον ανακοινώθηκε ότι ... ασθενείς έλαβαν εξιτήριο από ΜΕΘ.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ελλάδα είναι 53 (από 50 που ήταν χθες), εκ των οποίων 39 άντρες και 14 γυναίκες. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 72 έτη. Oι περισσότεροι  θανόντες (άνω του 90%) έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα.

 

Επιστροφή