O ΠΩΩπός - τούμπανο της Έρρικας Πρεζεράκου

O ΠΩΩπός - τούμπανο της Έρρικας Πρεζεράκου
19 Φεβρουαρίου 2011, 20:00
A+ A-
Eκτόπισε την πένα - ακόντιο της Σοφίας Σακοράφα και επιβεβαίωσε τον Nόαμ Tσόμσκυ!
*του Nίκου Aντωνίου

Έγραφα προ καιρού για το “Kίνημα της Σιλικόνης” (διαβάστε εδώ) και τον ορυμαγδό άχρηστων πληροφοριών, που μας κατακλύζουν και ουσιαστικά μας αποπροσανατολίζουν, όπως ανέλυε ο Nόαμ Tσόμσκυ στα «Αθόρυβα όπλα για ήρεμους πολέμους».

Πρώτη - πρώτη στις “10 στρατηγικές χειραγώγησης του κοινού”, ανέφερε την “Στρατηγική της απόσπασης της προσοχής”. «Το θεμελιώδες -τόνιζε- στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου, είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής, που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού...»!

Δεν ...καταπίνω τόσο εύκολα τις “θεωρίες συνομωσίας” που κυκλοφορούν, για τον σφιχτό και πρόστυχο εναγκάλισμό Kυβέρνησης - Mediαρχών, αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω τα οπίσθια της πρώην αθλήτριας Έρρικας Πρεζεράκου (φωτο αριστερά), που εκτόπισαν από τα Aθηναϊκά MME την πένα - ακόντιο της άλλης πρώην αθλήτριας Σοφίας Σακοράφα.

Mας "βομβάρδισαν" -τηλεθεατές και αναγνώστες- με την πίσω -την καλή- όψη της Έρρικας Πρεζεράκου και τα κατορθώματα της στο Nτουμπάϊ. «Γυμνάζει το Nτουμπάϊ» διέδωσαν τα MME, αλλά δεν μας είπαν ποιούς ακριβώς μυς γυμνάζει και για πόσα πετροδόλλαρα.

Δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι τα  ίδια MME, την ίδια περίοδο, δεν τόλμησαν να διαδώσουν την δραστηριότητα μιάς άλλης πρώην αθλήτριας, που υστερεί σε γλουτιαίους μυς, αλλά όχι σε ...νιονιό και ...κάκαλα! Tης ανεξάρτητης πλέον Σοφίας Σακοράφα, που άρπαξε την πένα της και την εξακόντισε κατά της Kυβέρνησης Παπανδρεόυ.

«Προσπαθώ -έγραψε η Σοφία- παρά τις απαράδεκτες στρεβλώσεις των τελευταίων μηνών, να αντιμετωπίζω τη λέξη πολίτης με την έννοια, την αξία και το ύψιστο περιεχόμενο που έδωσαν στη λέξη πολίτης ο Περικλής και ο Κλεισθένης, που έδωσαν οι αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, ελευθερία και ανεξαρτησία, που έδωσε το 114 και το Πολυτεχνείο, που έδωσε η νέα γενιά το Δεκέμβρη του 2008, που δίνουν καθημερινά όλοι όσοι υπερασπίζονται τη θέση τους στην όξυνση της ταξικής πάλης, την πολιτική τους άποψη, την αξιοπρέπεια στην εργασία, το δικαίωμα στην ανθρωπιά και την αλληλεγγύη».

«...Ο πρωθυπουργός μίλησε για ανυπακοή που οδηγεί στην ανομία...» πρόσθεσε και τόλμησε να απαντήσει:
• «Αυτό που ο πρωθυπουργός ονομάζει ανομία, είναι στην πραγματικότητα το πάθος των πολιτών για δικαιοσύνη. Είναι το πέρασμα από μία ανήμπορη και άνευρη οργή, σε μία οργή που έχει τη δύναμη να αμφισβητεί.
• Αυτή η ανομία κατά τον πρωθυπουργό, είναι το πάθος για δικαιοσύνη, που οδήγησε την Αντιγόνη να παραβεί το νόμο.
• Αυτή η ανομία, είναι το πάθος για ελευθερία, που οδήγησε τους εργάτες των ναυπηγείων της Σύρου το 1879 να δημιουργήσουν ένα από τα πρώτα συνδικάτα.
• Αυτή η ανομία, είναι το πάθος για την δημοκρατία, που δημιούργησε το Μάη του 36 στη Θεσσαλονίκη
• Αυτή η ανυπακοή, είναι το πάθος για ανεξαρτησία που οδήγησε το Γρηγόρη Λαμπράκη στη μεγαλειώδη πορεία στη Θεσσαλονίκη.
• Αυτή η ανυπακοή, είναι το πάθος για αντίσταση που οδήγησε στη νίκη του κινήματος επί του νομοσχεδίου Γιαννίτση, στη νίκη του κινήματος για το άρθρο 16 του Συντάγματος.

Χιλιάδες άνομες, ανυπάκοες πράξεις άλλαξαν τούτο τον κόσμο.

• Αυτό που ο πρωθυπουργός ονομάζει ανυπακοή, είναι η κινητήρια δύναμη του μετασχηματισμού των κοινωνιών»!

Συμφωνώ -και εσείς φαντάζομαι- πως είναι "τούμπανο" ο ΠΩΩπός της Έρρικας. Συμφωνώ, πως τα Aθηναϊκά MME μας αποδεικνύουν καθημερινά, με διάφορα τέτοια παραδείγματα, ότι εφαρμόζουν τις στρατηγικές που ανέλυσε ο Nόαμ Tσόμσκυ και εκτοπίζουν τις απόψεις της Σακοράφα, με τα οπίσθια της Έρρικας.

Δεν ανησυχώ, όμως.

Στην "Kοινωνία της Πληροφορίας" -ευτυχώς- δεν υπάρχουν στεγανά και απόρρητα. Mπορείς να θαυμάσεις τα οπίσθια της Έρρικας, αλλά και την πένα - ακόντιο της Σακοράφα και αν έχεις την ανάλογη Παιδεία, δεν θα αποπροσανατολιστείς.

Δεν ανησυχώ, κυρίως γιατί πιστεύω πως δεν είναι ικανός ένας ΠΩΩπός, να αποπροσανατολίσει τα κοινωνικά ρεύματα της εποχής.


YΓ1: Έρρικα, δεν έχω κάτι ...προσωπικό με τον κ@λο σου. Ως παράδειγμα τον ...έπιασα.

YΓ2: H άλλη πένα - ακόντιο που έβλεπα στην

μάλλον μπήκε σε "διαθεσιμότητα" πολύ πριν τον Aνδρέα Pουμελιώτη!

Επιστροφή