Ο Chef Προτείνει

Μένουμε σπίτι και τρώμε το αρνάκι που περίσσεψε

Μένουμε σπίτι και τρώμε το αρνάκι που περίσσεψε
20 Απριλίου 2020, 06:00
 

Μια μέρα ήταν και πέρασε. Μείναμε σπίτι, ψήσαμε στο φούρνο, ή σε σούβλα  έαν είμαστε από τους τυχερούς με αυλή και όλα όμορφα και ωραία.  Οπως και να το τιμήσαμε το αρνάκι ή το κατσικάκι, όλο και κάτι θα έμεινε. Γιατί μόνοι μας θα ήμασταν, επομένως, πόσο να φάμε βρε αδελφέ;

Την επόμενη ημέρα λοιπόν, ας δοκιμάσουμε να φτιάξουμε μία σαλάτα με αρνάκι ή κατσικάκι που περίσσεψε και να συνεχίσουμε αυτό που έχουμε συνηθίσει πια.... Μένουμε σπίτι, τρώμε σπίτι και κάνουμε υπομονή....

Υλικά

  • 1 μαρούλι χοντροκομμένο
  • 2-3 αγγουράκια μικρά
  • 1 κουταλιά κομμένα φύλλα δυόσμου
  • 8-10 ντοματίνια
  • 1 φλιτζάνι ψαχνό αρνί ή κατσικάκι σε κομματάκια
  • 1-2 βραστά αυγά κομμένα
  • για τη σάλτσα
  • 4-5 λιαστές ντομάτες στο λάδι
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
  • πάπρικα-αλάτι-πιπέρι


Στο μπλεντεράκι βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάμε καλά. Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αν θέλουμε κάτι, ανάλογα με τη γεύση μας.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα υλικά της σαλάτας, προσθέτουμε τη σαλτσούλα και σερβίρουμε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ