Ο Chef Προτείνει

Γλυκό φράουλα

Γλυκό φράουλα
1 Μαΐου 2020, 06:00
Για μια γλυκιά επιστροφή

Σε τέσσερις μέρες από τώρα θα επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας (?) και θα αρχίσουμε να δεχόμαστε επισκέψεις από φίλους και συγγενείς που είχαμε τόσο καιρό να δούμε. Ας φτιάξουμε λοιπόν αυτό το εύκολο γλυκό, έτσι για να είναι το καλωσόρισμα όλο γλύκα.

Υλικά

  • 1 κιλό μεγάλες φράουλες
  • ώριμες και γερές
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού κονιάκ
  • 2 κ.σ. χυμός λεμονιού

Τι κάνουμε

Για το γλυκό φράουλα, πλένουμε πρώτα τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους.  Τις βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με χοντρή βάση μαζί με τη ζάχαρη, σε στρώσεις (μία φράουλες – μία ζάχαρη). Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, περιχύνουμε με το κονιάκ.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι ή μεμβράνη και τις αφήνουμε μία νύχτα στο ψυγείο, να κατεβάσουν τα υγρά τους.

Το πρωί βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά και ξαφρίζουμε αν είναι αναγκαίο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει τελείως.

Αφού κρυώσει, σουρώνουμε τις φράουλες και βράζουμε το σιρόπι στην κατσαρόλα μέχρι να δέσει. Όταν γίνει αυτό, ξαναρίχνουμε μέσα τις φράουλες μαζί με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε όλο το γλυκό να βράσει για 4-5 λεπτά ακόμη και είναι έτοιμο.

Προτιμότερο είναι να το έχουμε στο ψυγείο, αφενός γιατί τρώγεται πιο ωραία παγωμένο και αφετέρου διότι η φράουλα είναι ευαίσθητο φρούτο και στην ψύξη συντηρείται καλύτερα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ