Ο Chef Προτείνει

Το σουφλέ της γιαγιάς

Το σουφλέ της γιαγιάς
22 Μαΐου 2020, 07:58
Σίγουρη επιτυχία

Οπως και να το κάνουμε οι γιαγιάδες μας ξέρουν καλά από μαγειρική και μεγαλουργούν στην κουζίνα. Γεύσεις, αρώματα με μεράκι και φαντασία. Μια τέτοια συνταγή είναι και το σουφλέ της γιαγιάς, ένα νόστιμο και εύκολο φαγητό.

Υλικά

  • 6-8 πατάτες βραστές
  • 1-2 μπριζολίκια χοιρινά
  • λίγο κεφαλοτύρι
  • λίγο κασέρι (κατά προτίμηση πικάντικο)
  • 3 αυγά
  • λίγο γάλα
  • αλάτι, πιπέρι, κοκκινοπίπερο, ρίγανη
  • 1-2 κ.σ. αλεύρι
  • λίγο ελαιόλαδο!

Τι κάνουμε

Κατ'αρχάς βράζουμε καλά τις πατάτες. Μόλις μαλακώσουν τις κόβουμε σε κομμάτια της αρεσκείας μας.Παράλληλα, πασπαλίζουμε τα μπριζολίκια μας με τα μπαχαρικά, δηλαδή αλάτι, πιπέρι, κοκκινοπίπερο, ρίγανη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.Σε ένα ταψί, απλώνουμε τις βραστές πατάτες σε κομμάτια μαζί με τα μπριζολίκια και περιχύνουμε λίγο ελαιόλαδο.Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για 20-30 λεπτά για να ψηθούν τα βασικά υλικά του σουφλέ μας (ή μέχρι να δουμε ότι ροδίζουν όσο θέλουμε).Έπειτα, τρίβουμε το κεφαλοτύρι και το κασέρι.Χτυπάμε τα αυγά μας με το γάλα και το αλεύρι. 

Περιχύνουμε το φαγητό με τα τυριά και το μείγμα των αυγών ώστε να «καλύψουμε» όλες τις πατάτες και το κρέας.Ψήνουμε το σουφλέ ώσπου να λιώσουν τα κασέρια και να ροδίσει το φαγητό!Το αυτοσχέδιο σουφλέ της γιαγιάς είναι έτοιμο να το απολαύσουμε!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ