Απόψεις

Ετσι παίζεται το παιχνίδι...

Ετσι παίζεται το παιχνίδι...
28 Ιουλίου 2020, 13:53
Η Ευβοϊκή Γνώμη σχολιάζει το ηχητικό ντοκούμεντο για το Μάτι.

*Αναδημοσίευση από τη στήλη "Η γνώμη μας" της εφημερίδας Ευβοϊκή Γνώμη

Το ηχητικό ντοκουμέντο με τη συνομιλία του πρώην αρχηγού της Πυροσβεστικής Βασίλη Ματθαιόπουλου και του Δημήτρη Λιότσιου, ο οποίος είχε αναλάβει να βγάλει πόρισμα για τις ευθύνες στο Μάτι, πρέπει υποχρεωτικά να διδάσκεται στα ελληνικά σχολεία.

Η διδακτική του αξία είναι πολύπλευρη και εξαιρετικά χρήσιμη για τα νέα παιδιά, τα οποία πασχίζουν να βρουν τις απαντήσεις για το μέλλον τους.

Οφείλουν να ξέρουν τα παιδιά ότι η σιωπή είναι χρυσός. Εξασφαλίζει την ασυλία σου από μηνύσεις και αγωγές και επιπλέον εγγυάται την εξέλιξη σε επαγγελματικό επίπεδο.

Όχι, δεν είναι τα πτυχία, η ειλικρίνεια και η ακεραιότητα που θα σε φέρουν ψηλά. Τα σχολικά βιβλία λένε ψέματα και σύντομα θα τα αλλάξουμε…

Δεύτερο απόσταγμα γνώσης: Οσο πιο ψηλά φτάνεις, τόσο πιο πολύ πρέπει να αναπτύξεις συγκεκριμένες δεξιότητες. Οπως, για παράδειγμα, ο καλός μας αρχηγός της πυροσβεστικής, που ελίσσεται άριστα μεταξύ …φιλικών συμβουλών και εκβιασμών.

«Θα πας στη Σάμο, θα σε σκίσουν οι δικηγόροι και δεν θα πάρεις σύνταξη ποτέ» λέει ο αρχηγός. Προσθέτει, όμως, ότι όλα αυτά «τα λέω για το καλό σου». Αλλωστε, ο διάβολος πάντα εμφανίζεται με αγγελικό πρόσωπο…

Ανησυχεί ένα παιδί μήπως όλα αυτά ισχύουν επί συγκεκριμένων κυβερνήσεων. Ο αρχηγός έχει και εδώ την απάντηση: Λαμογιές συνέβησαν το 2000 (Σημίτης), το 2007 στην Ηλεία (Καραμανλής) και -προσθέτουμε εμείς- το 2018 στο Μάτι (ΣΥΡΙΖΑ). Μη φοβάσαι λοιπόν: Το σύστημα έχει γερά θεμέλια και απλά αλλάζουν τα πρόσωπα που το διαχειρίζονται. Φρόντισε να είσαι μέσα σε αυτά.

«Μα, είναι σωστό να ακούγονται τέτοιες κουβέντες, ενώ έχουν χάσει τη ζωή τους 102 άνθρωποι και οι συγγενείς τους απεγνωσμένα ζητούν για να αποδοθούν ευθύνες;» ρωτά ένα παιδάκι με ύποπτη αθωότητα.

Αγαπητό μου παιδί, η επιβίωση του συστήματος είναι πάνω κι από την ανθρώπινη ζωή. Την πατάει, την κουρελιάζει και -σαν να μη φτάνουν όλα αυτά- φτύνει στον τάφο της. Ακουσε πάλι το ηχητικό, γιατί ο αρχηγός το λέει ξεκάθαρα: Ετσι παίζεται το παιχνίδι…

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όταν η μάσκα στο πηγούνι γίνεται επίσημη γραμμή...

ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ: Όταν η μάσκα στο πηγούνι γίνεται επίσημη γραμμή...
Απόψεις
[06/08/2020 - 17:00]

¶ρθρο του Συμεών Κεδίκογλου εφ' όλης της ύλης, από τον κορωνοϊό μέχρι τους ...συνοριοφύλακες της Αττικής. ...περισσότερα

Το νέο νοσοκομείο και μια ιστορία από το παρελθόν...

Το νέο νοσοκομείο και μια ιστορία από το παρελθόν...
Απόψεις
[23/07/2020 - 09:40]

Ο Συμεών Κεδίκογλου παρουσιάζει την δική του εκδοχή για την έναρξη του έργου. ...περισσότερα