ΕΥΒΟΙΑ: Αρχισε η καταβολή του επιδόματος στους πληγέντες της πλημμύρας

ΕΥΒΟΙΑ: Αρχισε η καταβολή του επιδόματος στους πληγέντες της πλημμύρας
14 Αυγούστου 2020, 17:45
A+ A-
Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών.  

Στα ταμεία των Δήμων Χαλκίδος και Διρφύων - Μεσσαπίων θα βρίσκονται από την Παρασκευή 14 Αυγούστου τα πρώτα χρήματα που δικαιούνται οι πληγέντες από την θεομηνία της Κυριακής και ανέρχονται σε 600 ευρώ, προκειμένου να δοθούν στους δικαιούχους.

Η πρώτη αυτή αποζημίωση αφορά ζημίες σε κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, που επισκέφθηκε και την Πέμπτη 13 Αυγούστου τη Χαλκίδα όπου προήδρευσε σύσκεψης.

Η σύσκεψη έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Φάνη Σπανού, του αντιπεριφερειάρχη της Π.Ε. Ευβοίας Γιώργου Κελαϊδίτη και των Δημάρχων Χαλκιδέων Έλενας Βάκα και Διρφύων - Μεσσαπίων Γιώργου Ψαθά.

Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ακόμη ότι: " Όσοι έχουν στην οικογένειά τους άτομα με ειδικές ανάγκες δικαιούνται άλλα 600 ευρώ και άλλα 600 ευρώ δικαιούνται οι πολύτεκνοι." 

Επίσης ο υπουργός , ανακοίνωσε την ενίσχυση των δικαιούχων για οικοσκευές, από την επομένη της καταγραφής των ζημιών, για τα σπίτια που υπέστησαν ζημιές (κύριες και δευτερεύουσες κατοικίες).

Ο κ. Θεοδωρικάκος ζήτησε την επίσπευση της καταγραφής και όπως έκανε γνωστό η αποζημίωση θα καταβληθεί αμέσως, εντός 24ωρου, από τη στιγμή που θα γίνει η καταγραφή.

Επιστροφή