Υπεγράφη σύμβαση έργου για το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Παραλίας Αυλίδας

Υπεγράφη σύμβαση έργου για το εξωτερικό δίκτυο ύδρευσης της Παραλίας Αυλίδας
16 Σεπτεμβρίου 2020, 12:38
A+ A-
Προκειμένου να εξασφαλιστεί η επαρκής υδροδότηση της περιοχής.

Υπεγράφη, την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου, από τη Δήμαρχο Χαλκιδέων και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρισης Ύδρευσης και Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.Χ.) Έλενα Βάκα και τον ανάδοχο του έργου, σύμβαση για την εκτέλεση του έργου «Εξωτερικό Δίκτυο Ύδρευσης Δ.Κ. Παραλίας Αυλίδας Δήμου Χαλκιδέων», προϋπολογισμού 580.000 ευρώ (χωρίς Φ.Π.Α.).

Σε δελτίο τύπου του Δήμου Χαλκιδέων επισημαίνονται τα εξής:

Η Δημοτική Κοινότητα Παραλίας Αυλίδας και ιδιαίτερα συγκεκριμένες περιοχές όπως π.χ. η Μόρφα, έχουν αναπτυχθεί άναρχα στις προηγούμενες δεκαετίες ως τόπος Β’ κατοικίας αλλά τα τελευταία χρόνια αποτελεί και σημαντικό τόπο Α’ κατοικίας.

Η περιοχή τελεί ήδη σε ένταξη στο σχέδιο πόλης και το δίκτυο ύδρευσης αποτελεί βασικό έργο υποδομής. Επιπλέον, η περιοχή σήμερα υδρεύεται εν μέρει από παρακείμενο αγωγό από τον διπλανό Δήμο Τανάγρας και η ύδρευση είναι προβληματική, αφού αφενός το δίκτυο του Δήμου Τανάγρας δεν επαρκεί για να καλύψει τη ζήτηση και αφετέρου κάποιες άλλες περιοχές ακόμα δεν υδρεύονται και παρουσιάζουν έντονα προβλήματα, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο, λόγω αύξησης του τοπικού πληθυσμού.

Ουσιαστικά, το έργο αφορά στην τεχνικά αρτιότερη και οικονομικά προσφορότερη λύση, για ανάπτυξη εξωτερικού δικτύου ύδρευσης στην κοινότητα της Παραλίας Αυλίδας του Δήμου Χαλκιδέων, ώστε να εξασφαλιστεί η επαρκής υδροδότηση της περιοχής και η βελτίωση της υποδομής της ύδρευσης.» 

Επιστροφή