Κοτόπουλο κοκκινιστό με πατάτες, ελιές, μανιτάρια και φέτα
Κοτοπουλάκι χωριάτικο, με υλικά της φύσης και η συνταγή ...έδεσε.
Υλικά
- 3 μεριδες κοτοπουλο
- Ελαιολαδο
- 1 Κρεμμυδι
- 2 πατατες μετριες σε μικρους κυβους κομμενες
- 1 μικρη πρασινη πιπερια ψιλοκομμενη
- 1 πουμαρο η 2 κς πελτε
- 1 κνορρ κοτας
- Πιπερι
- 1 κγ ζαχαρη
- 1 ποτηρακι του κρασιου ασπρο κρασι
- 1 φλυτζ τσαγιου ελιες χωρις κουκουτσι
- 1 μικρη κονσερβα μανιταρια
- 1 φλυτζ φετα θρυμματισμενη
Τι κάνω
-
Στην κατσαρολα που εχω θερμανει κοκκινιζω καλα το κοτοπουλο απο ολες τις μεριες.
-
Βαζω το ελαιολαδο και το κρεμμυδι, την πιπερια,τις πατατουλες.Αφηνω να τσιγαριστουν καλα
-
Τριβω το κνορρ, πιπερωνω, σβηνω με το κρασι
-
Αφηνω να εξατμιστει, προσθετω το πουμαρο η τον πελτε, τη ζαχαρη και σκεπαζω με νερο.
-
Βραζω μεχρι να ψηθει το κοτοπουλο και η πατατα και να μεινει το φαγητο με το λαδι του.
-
Προσθετω το μανιταρι και τις ελιες και ανακατευω.
-
Αδειαζω σε ενα ταψι μετριο, στρωνω ομοιομορφα
-
Απλωνω τη φε
-
Και βαζω στο φουρνο στους 220 μεχρι να λιωσει η φετα.
-
Γινεται καταπληκτικο και κατι διαφορετικο.
-
Σημειωση: μπορειτε να ψησετε το κοτοπουλο στη χυτρα για εξοικονομηση χρονου.