Απόψεις

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ: Ο κύριος Κεμίδης αδίκησε τους συγγραφείς του φετινού Ημερολογίου της Μητρόπολης

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ: Ο κύριος Κεμίδης αδίκησε τους συγγραφείς του φετινού Ημερολογίου της Μητρόπολης
9 Ιανουαρίου 2021, 19:30
Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει αναφορά στον Ανδρέα Μιαούλη, ενώ δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το άρθρο του δικηγόρου Κώστα Κεμίδη, που αναρτήθηκε στο egnomi.gr σχετικά με το φετινό ημερολόγιο της Μητρόπολης Χαλκίδος (θυμηθείτε το εδώ) δεν έμεινε αναπάντητο από τον Μητροπολίτη Χαλκίδος κ. Χρυσόστομο.

Ο Σεβασμιώτατος έστειλε επιστολή στο egnomi.gr, αναφέροντας τα εξής:

"Στις 6 Ιανουαρίου 2021 (ημέρα των Θεοφανείων!) και ώρα 08:22, αναρτήθηκε στο κεφάλαιο «Απόψεις» της Ευβοϊκής Γνώμης online κείμενο με επικεφαλίδα «ΚΕΜΙΔΗΣ: Σημαντική παράλειψη στο Ημερολόγιο του 2021 της Μητρόπολης Χαλκίδος».

Στη συνέχεια με αστερίσκο δηλώνεται, ως συγγραφέας αυτού, ο δικηγόρος Κώστας Κεμίδης. Το κείμενο αυτό είναι αλήθεια πως μου προκάλεσε έκπληξη και απορία!

Ωστόσο, το καθήκον προς την αλήθεια, αλλά και η ηθική υποχρέωση να υπερασπισθώ τους εκλεκτούς μου συνεργάτες, που επιμελήθηκαν το Ημερολόγιο 2021 της Ιεράς Μητροπόλεως -αφιερωμένο στη μνήμη των αγωνιστών του 1821 στην Εύβοια και τις Βόρειες Σποράδες- και κατάφωρα αδικούνται από το δημοσίευμα, μου επιβάλουν να απαντήσω.

Παρακαλώ δε να δημοσιευθεί η απάντηση στο ίδιο δημοσιογραφικό όργανο, προς αποκατάσταση της αλήθειας και την ενημέρωση των ανθρώπων. Την αιτία της εκπλήξεώς μου δεν θα την κοινοποιήσω, αλλά θα την κρατήσω στην καρδιά μου, ως αφορμή να συνεχίσω θερμότερα να προσεύχομαι υπέρ του κ. Κεμίδη.

Την απορία μου, όμως, θα την μοιρασθώ με το αναγνωστικό κοινό και θα την 2 διατυπώσω, αντί άλλης απαντήσεως και μάλιστα ανάλογης της γενομένης προσβολής, που ενδεχομένως θα χρειαζόταν.

Απορώ, λοιπόν, και διερωτώμαι: Είναι ποτέ δυνατόν ένας άνθρωπος που επιχειρεί να κρίνει δημοσίως τα, κατά την γνώμη του, κακώς κείμενα και διαθέτει επιστημονικού επιπέδου μόρφωση, όπως ο δικηγόρος κ. Κεμίδης, ο οποίος υποτίθεται πως έχει διαβάσει το Ημερολόγιο της Μητροπόλεως, να την κατηγορεί με λόγια άδικα και ψεύτικα, ότι τάχα πουθενά δεν αναφέρει το όνομα του Ανδρέα Μιαούλη και ιδιαίτερα τις Ευβοϊκές οικογενειακές του ρίζες;

Και στη συνέχεια, με πονηρά -δικολαβίστικου τύπου υπονοούμενα, να εκθέτει την Ιερά Μητρόπολη, πως, όσον αφορά τον τόπο καταγωγής του Μιαούλη, συνταυτίζεται τάχα με τους Υδραίους, κάνοντάς τους μάλιστα το καλύτερο πρωτοχρονιάτικο δώρο!!! εις βάρος της ιστορικής αλήθειας και των κατοίκων των Φύλλων;

Αποφεύγω, φειδόμενος του προσώπου του κ. Κεμίδη, να προχωρήσω στην κατάθεση συμπερασματικών θέσεων. Θα πω μόνον, λίαν επιεικώς, ότι ακόμη και ένας στοιχειώδους μορφώσεως άνθρωπος, που όμως έχει διαβάσει το Ημερολόγιο, δεν θα αποτολμούσε τέτοια αδικία!

Και τούτο, γιατί απλούστατα στην κορυφή της σελίδας 41 και μάλιστα στις δύο πρώτες γραμμές θα έβλεπε ότι μνημονεύεται το όνομα του Ανδρέα Μιαούλη και μάλιστα οι ευβοϊκές οικογενειακές ρίζες του!!!

Είναι, πράγματι, αποστομωτική η διαπίστωση και δικαιώνει την Ι. Μητρόπολη! Τον κ. Κεμίδη εκθέτει η των πραγμάτων αλήθεια και μόνον αυτή! Τελειώνοντας, εύχομαι στον κ. Κεμίδη, με πολλή πατρική αγάπη, καλή και φωτισμένη τη νέα χρονιά!"

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ- Εμβολιασμοί και ανοσία: Προλαβαίνουμε;

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ- Εμβολιασμοί και ανοσία: Προλαβαίνουμε;
Απόψεις
[23/01/2021 - 18:29]

Ο γιατρός και πρ. βουλευτής Συμεών Κεδίκογλου καταθέτει την άποψή του.   ...περισσότερα

Για την Σοφία Μπεκατώρου και την κάθε Σοφία - Να σπάσουμε την σιωπή

Για την Σοφία Μπεκατώρου και την κάθε Σοφία - Να σπάσουμε την σιωπή
Απόψεις
[19/01/2021 - 08:23]

Η Ζωή Λιβανίου σχολιάζει την συγκλονιστική υπόθεση, που είδε το φως της δημοσιότητας. ...περισσότερα