Κρουασάν με ζαχαρούχο γάλα

Κρουασάν με ζαχαρούχο γάλα
8 Φεβρουαρίου 2021, 09:23
A+ A-
Και γέμιση ότι θέλετε

Συνταγή για νόστιμα και μαλακά κρουασανάκια σαν τυροπιτάκια.

 

Υλικά

  • ζαχαρούχο γάλα 200 ml
  • νερό 2 ποτήρια χλιαρό
  • ξερή μαγιά 3 φακελάκια
  • αυγα 4
  • αλατι 2 κ.γ
  • σπορέλαιο 1 φλ τσαγιού
  • αλευρι 1300 γρ περίπου
  • αυγα 1 για το άλειμμα

Για την γέμιση

φέτα 300 γρ
τυρί κρέμα 200 γρ

Τι κάνουμε

Σε ένα μπολ διαλύουμε την μαγιά με το ένα ποτήρι χλιαρό νερό. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και μετά όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και να φουσκώσει για περίπου 40 λεπτά.

Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 κομμάτια. Πασπαλίζουμε τον πάγκο της κουζίνας με λίγο αλεύρι και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με τα χεριά και δίνουμε στρογγυλό σχήμα. Κόβω το κάθε φύλλο σε 8 κομμάτια και γεμίζω  με τυρί κρέμα και φέτα.

Βάζουμε λαδόκολλα στο ταψί και τοποθετούμε τα κρουασάν. Τα αφήνουμε περίπου για μισή ώρα να ξανά φουσκώσουν μετά αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε για 20 με 25  λεπτά στους 170 βαθμούς.

Επιστροφή