ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά για τους καταναλωτές

ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ: Ποια καταστήματα θα είναι ανοιχτά για τους καταναλωτές
14 Μαρτίου 2021, 12:16
A+ A-
Τι ισχύει με το έθιμο του χαρταετού. 

Διαφορετικός θα είναι ο εορτασμός της Καθαράς Δευτέρας, λόγω των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν για τον κορωνοϊό.

Κάποια καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά, προκειμένου να μπορέσουν οι καταναλωτές να κάνουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, το πρωί της Κυριακής θα λειτουργήσουν κανονικά τα ιχθυοπωλεία στη Βαρβάκειο, χωρίς, όμως, να κάνουν το παραδοσιακό «ξενύχτι» της Κυριακής προς Καθαρά Δευτέρα. 

Την Καθαρά Δευτέρα θα είναι ανοιχτά τα μίνι μάρκετ, οι φούρνοι για την προμήθεια της παραδοσιακής λαγάνας, οι λαϊκές αγορές και τα ιχθυοπωλεία, σε αντίθεση με τα σούπερ μάρκετ που θα είναι κλειστά. Οι πολίτες, μπορούν να κάνουν τις αγορές τους για το σαρακοστιανό τραπέζι, στέλνοντας τον κωδικό μετακίνησης 2 στο 13033.

"Το έθιμο του χαρταετού μπορεί να τηρηθεί με τους περιορισμούς των μετακινήσεων εντός του οικείου Δήμου ή σε απόσταση 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικίας και λαμβάνοντας όλα τα μέτρα αποστάσεων και αποφυγή συνωστισμού στους υπαίθριους χώρους. Οι μετακινήσεις με SMS 6 στο 13033 επιτρέπονται μόνο για όσους κινούνται πεζοί ή με ποδήλατο" διευκρίνισε ο Ν. Χαρδαλιάς.

Επιστροφή