Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Αποκαρδιωτική η εικόνα της Δομής Προσφύγων της Ριτσώνας

ΣΥΡΙΖΑ ΕΥΒΟΙΑΣ: Αποκαρδιωτική η εικόνα της Δομής Προσφύγων της Ριτσώνας
7 Ιουνίου 2021, 11:57
Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας επισκέφτηκε την Δομή και πρόσφερε ρούχα στα παιδιά.

Την Τρίτη 1 Ιουνίου κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Εύβοιας του  ΣΥΡΙΖΑ επισκέφτηκε τη Δομή Προσφύγων της Ριτσώνας και συνομίλησε με τον Διοικητή της Δομής κ. Λέλο, τους εκπαιδευτικούς υπεύθυνους ΣΕΠ κ. Παπαδημητρίου και κ. Αλεξίου καθώς και με εκπροσώπους του ΕΟΔΥ και των Διεθνών Οργανισμών και ΜΚΟ που λειτουργούν υποστηρικτικά στη Δομή.

Σε ανακοίνωση, που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει:

"Η εικόνα της Δομής που φιλοξενεί 2700 γυναίκες, άνδρες και παιδιά, παρά τις προσπάθειες όλων των συντελεστών, εργαζόμενων ή εθελοντών, καθίσταται αποκαρδιωτική και η λειτουργία της επαφίεται στη φιλοτιμία και την ενσυναίσθησή τους!

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός και οι πολιτικές επιλογές φαίνεται να συνθέτουν μια νέα πραγματικότητα στην διαχείριση του προσφυγικού.

 Το τοίχος 2,5 μέτρων που υψώνεται περιμετρικά της Δομής, οι καθυστερήσεις στις διαδικασίες ασύλου και μετεγκατάστασης, η απομείωση εθελοντικών οργανώσεων που πρόσφεραν ψυχαγωγικές-κοινωνικές-εκπαιδευτικές υπηρεσίες ειδικά σε νέους και παιδιά δεν αφήνουν περιθώρια στο πως αντιλαμβάνεται η ΝΔ τη φιλοξενία ανθρώπων που αφήνουν πίσω τουςσυνθήκες βίας και επιλέγουν τον ξεριζωμό ψάχνοντας ένα καλύτερο μέλλον."

Κατά τη  επίσκεψη παραδόθηκε ρουχισμός για τα παιδιά ενώ στο κλιμάκιο συμμετείχαν η Περιφερειακή Σύμβουλος Στερεάς Ελλάδας Θεοδώρα Ακριώτου, η αναπλ. Συντονίστρια της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Εύβοιας, Βάνα Φρυγανιώτη και τα μέλη Παναγιώτης Τζαφέρος πρ. Διοικητής Νοσοκομείου Χαλκίδας και Νίκος Ανέστης Δικηγόρος και μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου.