Βόρεια Εύβοια

Παραλίες στο Δήμο Μαντουδίου - Λίμνης - Αγίας Αννας

23 Ιουνίου 2022, 12:50
Πλαζ που ταιριάζουν σε κάθε γούστο.

*Το παρόν αφιέρωμα για τη στήριξη της πυρόπληκτής Βόρειας Εύβοιας υλοποιείται με την υποστήριξη της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των εταιρειών "ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ", "AKFA", "Αρτος και Ζύμη Αλιμπινίσης" και "Club Med Gregolimano".

Μοναδικής ομορφιάς παραλίες που συνδυάζουν βουνό και θάλασσα, διαθέτει ο Δήμος Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Η πρόσβαση σε κάποιες είναι πανεύκολη και το αυτοκίνητο πηγαίνει μέχρι την αμμουδιά, ενώ σ' άλλες πρέπει να το "ρίξετε" στο περπάτημα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα βρείτε πλαζ για όλα τα γούστα και σ' όλες τις περιπτώσεις το τοπίο θα σας ανταμείψει.

Θα ξεκινήσουμε την περιγραφή μας από τις κυριότερες παραλίες που βρέχονται από τον Ευβοϊκό και δεν είναι πολλές: Διαλέξαμε την παραλία Κοχύλι, που βρίσκεται λίγο πιο έξω από το κέντρο της Λίμνης, και φυσικά τις Ροβιές. 

Kοχύλι

Η παραλία στο Κοχύλι βρίσκεται μόλις 2 χλμ. από το κέντρο της Λίμνης (δηλαδή εδώ) και είναι κατάλληλη για όλους!  

Από τη μία πλευρά, είναι ιδανική για αυτούς που θέλουν να απολαύσουν τα νερά του Ευβοϊκού και να έχουν τις ανέσεις μίας οργανωμένης παραλίας (διαθέτει μεγάλο beach bar).

Από την άλλη, είναι αρκετά  μεγάλη σε μήκος και μπορεί άνετα κάποιος να απομονωθεί και να έχει την ησυχία του. Το λεπτό βοτσαλάκι της, την καθιστά ιδανική για παιχνίδι στην παραλία μέχρι το βράδυ.

Ροβιές 

Μία παραλία με μοναδικό σκηνικό, όπου μοιάζει να ενώνεται το βουνό με τη θάλασσα. Βρίσκεται  στο ομώνυμο χωριό και πρόκειται για μια μεγάλη οργανωμένη πλαζ με άμμο και βοτσαλάκι που επεκτείνεται και έξω από τα όρια του χωριού. 

Στην παραλία των Ροβιών (βρίσκεται εδώ) θα βρείτε ταβερνάκια και beach bar, για να απολαύσετε το φαγητό και τον καφέ σας. Το αυτοκίνητο πηγαίνει μέχρι την παραλία.

Για να ανακαλύψετε περισσότερες παραλίες πρέπει να μετακινηθείτε στην ανατολική ακτογραμμή του δήμου. Πάμε να ξεκινήσουμε από το "άγριο" Σαρακήνικο  και να φτάσουμε μέχρι την πανέμορφη Κοτσικιά.

Σαρακήνικο

Μικρή μοναχική παραλία σ' ένα ειδυλλιακό τοπίο άγριας ομορφιάς, γεμάτο πανύψηλα δέντρα, είναι το Σαρακήνικο.

Βρίσκεται δίπλα στη μεγάλη και πολύ γνωστή παραλία της Αγίας Άννας (δείτε το γεωγραφικό στίγμα του Σαρακήνικου εδώ).  

Χαρακτηριστικός είναι ο κόλπος με τα απότομα βράχια που την προστατεύει. Την επισκέπτονται οι πιο ρομαντικοί και κυρίως όσοι ψάχνουν κάτι πιο ήσυχο για το καλοκαιρινό τους μπάνιο.

Το αυτοκίνητο πηγαίνει μέχρι ένα σημείο και μετά χρειάζεται περπάτημα.

Παραλία Βλαχιάς

Πρόκειται για μία παραλία άγριας ομορφιάς, κρυμμένη μέσα σ' ένα καταπράσινο τοπίο με πάρα πολλά δέντρα, που ανάμεσά τους συνήθως θα βρείτε σκηνές, αφού πολλοί την προτιμούν για κάμπινγκ.

Η παραλία της Βλαχιάς (εδώ το στίγμα της) έχει χοντρή άμμο και όσο πλησιάζετε προς τη θάλασσα έχει ψιλό βότσαλο όπως και στο βυθό της.

Πήλι

Δέκα περίπου χιλιόμετρα μακριά από το Προκόπι (δηλαδή εδώ) βρίσκεται η παραλία του Πηλίου. Αποτελείται από μεγάλη αμμουδιά με μαύρη άμμο και ψιλό βότσαλο.

Στη δεξιά πλευρά βρίσκεται το λιμάνι και ο δρόμος που οδηγεί στο χωριό Βλαχιά, και στον οικισμό Σαρακήνικο.

Στην παραλία υπάρχουν ταβερνάκια που μπορείτε να απολαύσετε το φαγητό σας.

Κυμάσι Μαντουδίου

Μεγάλη σε μήκος με άμμο και βότσαλο είναι η παραλία Κυμάσι (απέχει 4 χλμ περίπου από το Μαντούδι και βρίσκεται εδώ) και φημίζεται για τα πεντακάθαρα νερά της. 

Οι επισκέπτες μπορούν να κολυμπήσουν μέχρι το Κοτρόνι, το μεγάλο βράχο της παραλίας.

Το Κυμάσι διαθέτει λιμάνι και ενεργή ακτοπλοϊκή γραμμή, η οποία το συνδέει με τις Σποράδες και το Βόλο (περισσότερες πληροφορίες εδώ) καθώς και με τη Θεσσαλονίκη (περισσότερα εδώ).

Κρύα Βρύση

Μία από τις μεγαλύτερες παραλίες του Δήμου Μαντουδίου - Λίμνης- Αγίας Άννας που βρέχεται από τα αιγαιοπελαγίτικα νερά και θεωρείται ως η νότια προέκταση της Αγίας Άννας (εδώ το στίγμα της).

Η παραλία Κρύα Βρύση στην είσοδο της είναι οργανωμένη, έχει αμμουδιά και σφύζει από ζωή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Εκεί θα βρείτε επίσης καφετέριες και γραφικά ταβερνάκια.

Αγκάλη, παραλία Αγίας Άννας

Η Αγία Άννα είναι ένας δημοφιλέστατος τουριστικός προορισμός στη βόρεια Εύβοια, κυρίως εξαιτίας της μεγάλης παραλίας με τα αρκετά καφέ και ταβερνάκια. 

H παραλία που έχει το όνομα Αγκάλη, βρέχεται  από τα πεντακάθαρα νερά του Αιγαίου και έχει μήκος περίπου 6 χιλιόμετρα. Σίγουρα αξίζει να την επισκεφθείτε (βρίσκεται εδώ).

Άγιος Βασίλης Αγίας Άννας

Η διπλή παραλία της Εύβοιας είναι για τους φυσιολάτρεις που αγαπούν το περπάτημα, καθώς βρίσκεται κοντά στην παραλία της Αγίας Αννάς,  Η πρόσβαση βέβαια σ' αυτό το μαγευτικό τοπίο δεν είναι δύσκολη.

Τέρμα αριστερά, εκεί που τελειώνει η παραλία της Αγίας Άννας θα συνεχίσετε το περπάτημα και θα δείτε ένα μονοπάτι.

Το ανεβαίνετε και μετά από λίγο θα δείτε δεξιά σας τη μοναδική παραλία του Αγίου Βασιλείου, καθώς και το εκκλησάκι που βρίσκεται εκεί (δείτε εδώ το στίγμα της).

Το καταπράσινο τοπίο σε συνδυασμό με τα πεντακάθαρα νερά και των δύο πλευρών θα σας ανταμείψουν!

Παραλία Φραγκάκη, Αχλάδι

Εξαιρετικός συνδυασμός βουνού και θάλασσας με αμμουδερή παραλία μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων που βρέχεται από το Αιγαίο (βρίσκεται εδώ).

Στην παραλία Φραγκάκη (γνωστή ως παραλία Αχλαδίου) με τα γαλαζοπράσινα νερά υπάρχουν καφέ και ψαροταβέρνες που μπορείτε να χαλαρώσετε και να απολαύσετε ό,τι επιθυμείτε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ονομασία του χωριού δεν προέρχεται από το φρούτο «Αχλάδι».

Η επικρατέστερη ερμηνεία αναφέρει πως οι πρώτοι κάτοικοί του, που ήταν από τη Λέσβο, έφτασαν στο χωριό το 1464 και αναφώνησαν «Αχ….Λάδι!» (από τη στέρηση που είχαν για το λάδι) και έτσι πήρε την ονομασία του.

Πρασίδι

Μία μικρή και μοναχική παραλία που την επισκέπτονται κυρίως νέοι και θαυμαστές του ελεύθερου κάμπινγκ. 

Η παραλία Πρασίδι βρίσκεται κοντά και νότια στην παραλία του Αχλαδιού (εδώ το στίγμα της). Αποτελεί ιδανικό προορισμό για απομονωμένες διακοπές και μπάνιο.

Παραλία Λουτρό, Κοτσικιά

Η παραλία της  Κοτσικιάς ,που είναι γνωστή και ως Λουτρό, βρίσκεται σ' ένα γραφικό κολπίσκο, ανάμεσα στα Βασιλικά και την Αγία  Άννα (εδώ το στίγμα της). Είναι αμμώδης με πεντακάθαρα νερά και θέα στο Αιγαίο.

Ανήκει  στις οργανωμένες παραλίες και από μόνη της είναι ένα φυσικό λιμάνι. Τουριστικός οδηγός: 
Λεζάντα:  Ωρα για μπανάκι!


ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΙΣΤΙΑΙΑ: Ολη η ζωή είναι στην κεντρική πλατεία

ΙΣΤΙΑΙΑ: Ολη η ζωή είναι στην κεντρική πλατεία
Βόρεια Εύβοια
[03/08/2022 - 15:02]

Το egnomi επισκέφθηκε την έδρα του δήμου Ιστιαίας - Αιδηψού. ...περισσότερα

ΝΕΟΣ ΠΥΡΓΟΣ - ΩΡΕΟΙ - ΚΑΝΑΤΑΔΙΚΑ: Το ...τρίπτυχο της καλοκαιρινής διασκέδασης στη Βόρεια Εύβοια

ΝΕΟΣ ΠΥΡΓΟΣ - ΩΡΕΟΙ - ΚΑΝΑΤΑΔΙΚΑ: Το ...τρίπτυχο της καλοκαιρινής διασκέδασης στη Βόρεια Εύβοια
Βόρεια Εύβοια
[28/07/2022 - 08:15]

Ωραίες παραλίες και πολλές όμορφες επιλογές για καφεδάκι και φαγητό  ...περισσότερα

ΓΙΑΛΤΡΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΓΙΑΛΤΡΩΝ: Καταπράσινο τοπίο μέχρι τη θάλασσα...

ΓΙΑΛΤΡΑ - ΛΟΥΤΡΑ ΓΙΑΛΤΡΩΝ: Καταπράσινο τοπίο μέχρι τη θάλασσα...
Βόρεια Εύβοια
[25/07/2022 - 18:10]

Αξίζει μια βόλτα στο χωριό, αλλά και στην όμορφη παραλία τους...  ...περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΒΑΣΙΛΙΚΑ (ΨΑΡΟΠΟΥΛΙ): Δεν ...χορταίνεις αυτές τις παραλίες

ΕΛΛΗΝΙΚΑ - ΒΑΣΙΛΙΚΑ (ΨΑΡΟΠΟΥΛΙ): Δεν ...χορταίνεις αυτές τις παραλίες
Βόρεια Εύβοια
[23/07/2022 - 22:01]

Ενας τουριστικός οδηγός για να μάθεις τα πάντα για τις δυο περιοχές! ...περισσότερα

ΠΡΟΚΟΠΙ - ΜΑΝΤΟΥΔΙ: Ένας τόπος ευλογημένος (από κάθε άποψη)!

ΠΡΟΚΟΠΙ - ΜΑΝΤΟΥΔΙ: Ένας τόπος ευλογημένος (από κάθε άποψη)!
Βόρεια Εύβοια
[22/07/2022 - 07:16]

Ακολουθήσε την συναρπαστική διαδρομή, γεμάτη παραδεισένιες εικόνες φυσικής ομορφιάς.   ...περισσότερα