Ο Chef Προτείνει

Χοιρινό στο φούρνο με μελιτζάνες και φέτα

Χοιρινό στο φούρνο με μελιτζάνες και φέτα
28 Ιουλίου 2021, 06:00
Για τους καλοφαγάδες

Μία συνταγή για καλοφαγάδες και όχι μόνο. Και τι δεν έχει, μελιτζάνες, χοιρινό, φέτα και ντομάτα συνδυάζονται και η γεύση απογειώνεται.

Υλικά

  • 1/2 κιλό χοιρινό κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
  • 100 γρ φέτα
  • 2 ντομάτες φρέσκες τριμμένες
  • 1 κ.σ. Πελτέ
  • 2 κρεμμύδια
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Μαύρο και κόκκινο πιπέρι
  • Κανέλα
  • Μπαχάρι

Τι κάνουμε

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λάδι και σοτάρουμε το κρέας μας. Μόλις πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι να μαλακώσει και στη συνέχεια τις ντομάτες και το σκόρδο ολόκληρο.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε το πελτέ τα μπαχαρικά, το αλάτι και νεράκι να για βράσει το κρέας.

Σε ένα ταψί βάζουμε τις μελιτζάνες και τις ψήνουμε αφού τις έχουμε λαδώσει ελαφρώς με ένα πινέλο..

Αφήνουμε το κρέας να βράσει για περίπου 30’ και Αποσύρουμε από τη φωτιά. Στρώνουνε το κρέας ομοιόμορφα πάνω από τις μελιτζάνες και από πάνω ρίχνουμε τη σάλτσα. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο μεράκι.
 
Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρέας και να δέσει η σάλτσα.Όταν το φαγητό μας είναι έτοιμο αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τρίβουμε από πάνω την φέτα. Ψήνουμε για αλλά 10 λεπτά.

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ