Απόψεις

«Είστε ακατανόητος κ. Δαύρη»

«Είστε ακατανόητος κ. Δαύρη»
8 Αυγούστου 2021, 11:28
Ανοιχτή επιστολή του Κώστα Κεμίδη με αφορμή δημοσίευμα της Γνώμης για την κόντρα δύο γιατρών για το εμβόλιο

• Γράφει ο Κώστας Κεμίδης, συνταξιούχος δικηγόρος της Χαλκίδας.

Διάβασα με ενδιαφέρον σε πρόσφατο φύλλο της αγαπητής «Γνώμης», για την διάσταση απόψεων των 2 γιατρών της πόλης μας (Αλέκου Δαύρη και Χρύσας Καράγκου) για τη χρησιμότητα ή όχι των εμβολίων κατά της πανδημίας και ειλικρινά προβληματίστηκα.

Όχι τόσο για τις ακαταλαβίστικες απόψεις του ενός εξ αυτών (κ. Δαύρη), που πιθανώς να ανήκει στους αντιεμβολιαστές όσον για την αντιφατικότητα και τον γρίφο των δηλώσεών του. Αγαπητέ κ. Δαύρη, η ελληνική γλώσσα είναι η ωραιότερη και εκφραστικότερη γλώσσα στον κόσμο και τον ομιλούντα καταλαβαίνουν μορφωμένοι και αμόρφωτοι, γιατί είναι τόσο απλή και ανεπιτήδευτη γλώσσα. Συγκεκριμένα δηλώσατε: «Δεν είμαι αρνητής των εμβολίων. Εγώ έχω κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου της Pfizer, από τον Απρίλιο. Μην φοβάστε τον ιό, γιατί ο ιός δεν βλάπτει κανένα. Ο ιός είναι η νέα μέθοδος διακυβέρνησης. Είναι μέγα έγκλημα της Κυβέρνησης να εμβολιάσει τους πάντες. Οι αναρτήσεις μου (στο διαδίκτυο), εκφράζουν τις προσωπικές μου απόψεις, που συμφωνούν με μερίδα της Κοινωνίας, που αγωνιά (για την χρησιμότητα των εμβολίων) δική μου η εντός παρένθεσης φράση» Είναι αλήθεια, ότι έκανα μεγάλη προσπάθεια, επιστρατεύοντας και πολλή φαντασία και λίγο «Σολομωνική τέχνη». Δηλαδή, να εννοήσω κάτι με το εξ αντιδιαστολής επιχείρημα (κόντρα στη λογική), για να οδηγηθώ στο πιο κάτω συμπέρασμα, και να κάνω τη χάρη και της «Γνώμης», που διερωτώμενη και αυτή λέγει:

Τα συμπεράσματα δικά σας!!!

       ΙΙ) Εδώ, όμως, αγαπητέ γιατρέ, αρχίζουν τα δύσκολα για κάθε καλόπιστο αναγνώστη.

Όταν, τη μια στιγμή λες «είμαι υπέρ του εμβολιασμού, έκανα και τις 2 δόσεις του Pfizer» και την ίδια στιγμή «οι προσωπικές μου απόψεις εκφράζουν τους διαφωνούντες», στην ουσία αναιρείς την προηγούμενη δήλωσή σου, υπέρ του εμβολιασμού.

Επίσης, λέγεις: «Δεν είμαι αρνητής» και αμέσως μετά: «Μέγα έγκλημα η μανία της κυβέρνησης για εμβολιασμό». Αγαπητέ κ. Δαύρη, η λαϊκή σοφία της γλώσσας μας (με τις παροιμίες της), εκφράζει καλύτερα αυτό που λέμε με πολλά και διφορούμενα λόγια.

Εσύ, επιχειρείς να τα έχεις καλά «και με τους μεν, και με τους δε».

         Λέγει, λοιπόν, σε αυτές τις περιπτώσεις μια λαϊκή μας παροιμία «Δύο καρπούζια μαζί, δεν χωράνε στην ίδια μασχάλη».

Όταν όμως, μιλάς δημόσια, σαν επιστήμονας ιατρός και Γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου, πρέπει να’σαι, πρώτα απ΄όλα σαφής, ρητός και κατηγορηματικός και μετά να ξεχνάς το πολιτικό σου πιστεύω. Η πανδημία είναι η καταραμένη παγκόσμια νόσος, που σκοτώνει καθημερινά χιλιάδες συνανθρώπους μας. Πρόκειται για ζήτημα ζωής και θανάτου και δεν επιτρέπεται να αναμειγνύουμε την πολιτική θολούρα και σκοπιμότητα με λογοπαίγνια, όπως εσείς, διαφορετικά μιλάμε αντιφατικά και μπερδεμένα και δεν μας καταλαβαίνει κανένας πια!!!

       ΙΙΙ) Απόλυτα σωστή και με ουσιαστικό περιεχόμενο, ήταν η απάντηση της συναδέλφου του κ. Δαύρη (κας Καράγκου), που είπε στον γιατρό: «Δεν έχεις συναίσθηση της σοβαρότητας της κατάστασης και οι απόψεις σου, δεν αρμόζουν στο ελάχιστο σε υγειονομικό λειτουργό»!!!

         Με λίγα λόγια και απλά λόγια, αποδομεί και καταλύει το γριφώδες «οικοδόμημα» του κ. Δαύρη. Εύγε σας κα Καράγκου και για την αποστομωτική απάντησή σας, αλλά και για την ψυχραιμία που δείξατε, μη παρασυρθείσα από την «μπηχτή» δήλωση του κ. Δαύρη περί των κινήτρων σας.

         IV) Τα σχόλιά μου και οι παρατηρήσεις μου, βεβαίως, αποτελούν καλόπιστη και καλοπροαίρετη κριτική της Δημόσιας δήλωσης του κ. Δαύρη και σε καμιά περίπτωση δεν έχουν, ούτε και είχα την πρόθεση μείωσης ή απαξίωσης της προσωπικότητάς του, πολλώ μάλλον, αφού μου είναι παντελώς άγνωστος ο γιατρός.                                                       

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Θανάσης Τσόκας γράφει για τον Γιώργο Τράγκα

Ο Θανάσης Τσόκας γράφει για τον Γιώργο Τράγκα
Απόψεις
[16/12/2021 - 09:49]

Ένα μικρό «μνημόσυνο» για τον αείμνηστο δημοσιογράφο, από τον Χαλκιδέο μαθηματικό. ...περισσότερα