Ο Chef Προτείνει

Κεφτέδες με πλιγούρι και γέμιση κιμά με κουκουνάρι

Κεφτέδες με πλιγούρι και γέμιση κιμά με κουκουνάρι
27 Αυγούστου 2021, 06:00
Ανατολίτικες γεύσεις...

Μια καθαρά ανατολίτικη συνταγή από τη γειτονική Τουρκία, που ωστόσο μπορεί και να την βρούμε και στην Ελλάδα, αφού οι δύο χώρες έχουμε πολλά κοινά στοιχεία στις γεύσεις και τα φαγητά μας.

Το συγκεκριμένο πιάτο συνοδεύεται με δροσερό στραγγιστό γιαούρτι.

Υλικά:

500 γρ. πλιγούρι
250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
250 γρ. αρνίσιο κιμά
1 κ.γλ. κόκκινο πιπέρι
2 κ.σ. κύμινο
3 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κ.σ. βούτυρο αγελάδας
λάδι (για τηγάνισμα)
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
4 κ.σ. κουκουνάρι
100 γρ. καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
2 αυγά χτυπημένα
φρυγανιά τριμμένη
αλάτι

Τι κάνουμε:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα κρεμμύδια με το βούτυρο και λίγο αλάτι και τα αφήνουμε να μαραθούν.
Προσθέτουμε τον πρόβειο κιμά και το κουκουνάρι και τα τσιγαρίζουμε μέχρι να τραβήξει ο κιμάς όλα τα υγρά και να μείνει σπυρωτός.
Κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το μαϊντανό, την καρυδόψιχα και το αλάτι.
Απλώνουμε το πλιγούρι σε ένα ταψί, προσθέτουμε το κόκκινο πιπέρι, το κύμινο, αλάτι και ένα ποτήρι του νερού νερό και ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.

Πλάθουμε μικρούς μακρόστενους κεφτέδες.
Με το δάχτυλό μας πιέζουμε τον κάθε κεφτέ από την μία άκρη ώστε να ανοίξουμε μια τρύπα, την οποία γεμίζουμε με το μείγμα του πρόβειου κιμά και μετά την κλείνουμε καλά.

Μόλις γεμίσουμε όλους τους κεφτέδες, βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με 4-5 ποτήρια του νερού νερό και λίγο αλάτι και μόλις πάρει βράση το νερό τοποθετούμε μέσα τους κεφτέδες και τους αφήνουμε να βράσουν για 20 λεπτά.
Τους βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τους αφήνουμε να κρυώσουν.
Στη συνέχεια τους βουτάμε έναν έναν σε αυγό και τριμμένη φρυγανιά και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Αφήνουμε να στραγγίξουν το περιττό λάδι σε απορροφητικό χαρτί.

Σερβίρουμε με γιαούρτι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ