Ο Chef Προτείνει

Δελαγκρατσιανό το συριανό

Δελαγκρατσιανό το συριανό
20 Αυγούστου 2021, 06:00
Μελιτζανοκατάσταση!

Η Σύρος εκτός από τις απίστευτες ομορφιές της έχει και τις νοστιμιές της που θα κάνουν τους επισκέπτες στο όμορφο αυτό νησί των Κυκλάδων να μην ξεχάσουν ποτέ πόσο ωραία πέρασαν αλλά και πόσες γεύσεις ...γεύτηκαν.
 

Τι χρειαζόμαστε:

• 1/2 kg μελιτζάνες αργείτικες
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό
• 1 kg καλογινωμένες τομάτες
• 1 πιπεριά πράσινη
• 200 γρ. φοντίνα τριμμένη
• 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
• 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
• 6 αυγά
• 1 φλ. του καφέ εβαπορέ
• 2 φύλλα δάφνης
• 2 κ.σ. βούτυρο
• 4 κ.σ. ελαιόλαδο
• ρίγανη ή θρούμπη ή θυμάρι
• λίγο χονδρό αλάτι
• αλατοπίπερο

Πώς το κάνουμε:

Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις τρίβουμε σε χονδρό τρίφτη.

Τις βάζουμε μέσα σε χονδρό αλάτι και τις αφήνουμε για μια ώρα, στη συνέχεια τις ξεπλένουμε καλά και τις στργγίζουμε.

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι βαθύ το ελαιόλαδο και τις σωτάρουμε.

Σε άλλο σκεύος βάζουμε 1 κ.σ. από το βούτυρο, τη δάφνη, ολόκληρο το κρεμμύδι, την πιπεριά κομμένη στα δύο, τις τομάτες ψιλοκομμένες και αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να δέσει η σάλτσα μας.

Αλείφουμε το ταψί με βούτηρο και στρώνουμε τα μισά τυριά. Από πάνω βάζουμε μια στρώση από την μελιτζάνα και μια στρώση από την σάλτσα. Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις και στο τέλος ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα τυριά.

Χτυπάμε τα αυγά με το εβαπορέ και περιχύνουμε το ταψάκι μας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για περίπου μισή ώρα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Γκιουζλεμέδες Μυτιλήνης

Γκιουζλεμέδες Μυτιλήνης
Ο Chef Προτείνει
[09/06/2022 - 06:00]

Τριγωνάρια με φέτα και ξινομυζήθρα ...περισσότερα

Εύκολο και δροσερό γλυκό !

Εύκολο και δροσερό γλυκό !
Ο Chef Προτείνει
[03/06/2022 - 06:00]

Ο,τι πρέπει για τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία ...περισσότερα