Ο Chef Προτείνει

Τάρτα λεμονιού

Τάρτα λεμονιού
7 Σεπτεμβρίου 2021, 09:53

 

Υλικά

Για τη βάση

  • 250 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά

Για τη γέμιση

  • 150 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 150 γραμμάρια χυμός λεμονιού
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • Ξύσμα από 2 λεμόνια

 

Εκτέλεση

Για τη Βάση

  1. Τοποθετούμε το αλεύρι με το Βιταμ Βούτυρο σε ένα μίξερ και χτυπάμε με γάντζο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει κοκκώδη υφή.
  2. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και συνεχίζουμε, μέχρι να δημιουργηθεί μια εύπλαστη ζύμη.
  3. Τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 περίπου λεπτά και, μετά, ανοίγουμε τη ζύμη με τη βοήθεια ενός πλάστη σε πάχος 2 mm περίπου.
  4. Καλύπτουμε μια ταρτιέρα διαμέτρου 30 cm και παγώνουμε ξανά για 10 λεπτά.
  5. Ψήνουμε με βάρος για 15 περίπου λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC και για ακόμη 10 λεπτά, χωρίς βάρος.
  6. Αφαιρούμε τη βάση από την ταρτιέρα και την αφήνουμε να κρυώσει πάνω σε μια σχάρα.

Για τη Γέμιση

  1. τοποθετούμε όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε, συνεχώς, με ένα σύρμα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να πήξει το μείγμα.
  2. Αδειάζουμε τη γέμιση στην τάρτα, ισιώνουμε την επιφάνεια, με τη βοήθεια ενός κουταλιού, και αφήνουμε να κρυώσει τελείως και να σταθεροποιηθεί.
  3. Πασπαλίζουμε με άχνη και σερβίρουμε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μουστόπιτα

Μουστόπιτα
Ο Chef Προτείνει
[17/09/2021 - 06:00]

Μεθυσμένες γεύσεις ...περισσότερα

Κέικ με πετιμέζι

Κέικ με πετιμέζι
Ο Chef Προτείνει
[03/09/2021 - 06:00]

Το πολύτιμο σιρόπι της φύσης ...περισσότερα