Ο Chef Προτείνει
Μουστόπιτα
Η εποχή του τρύγου έφτασε και εκτός από το κρασάκι που θα απολαύσουμε από τα σταφύλια, ο μούστος θα μας δώσει και γεύσεις ...μεθυστικές μέσα από συνταγές. Μπορούμε να φτιάξουμε μουσταλευριά, μουστουκούλουρα αλλά και μουστόπιτα ή αλλιώς κέικ από μούστο που θυμίζει λίγο σε γεύση την φανουρόπιτα.
Υλικά
16 κομμάτια
• 1 1/2 φλ. μούστο
• 1 φλ. ζάχαρη
• 1 κ.γλ. κανέλα
• 1/2 κ.γλ. γαρύφαλο
• 1 κ.γλ. τσίπουρο ή κονιάκ
• 1/2 φλ. σταφίδες μουλιασμένες στο τσίπουρο ή το κονιάκ
• 1 φλ. καλαμποκέλαιο
• 1 φλ. αλυσίβα (σταχτόνερο) (εγώ έβαλα σόδα)
• 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• 1 βανίλια
• 3 φλ. αλεύρι
• 1 πρέζα αλάτι
• ξύσμα πορτοκάλι
Τι κάνουμε
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το λάδι. Προσθέτουμε τον μούστο, την αλυσίβα (έβαλα σόδα), τις σταφίδες με το τσίπουρο ή το κονιάκ, την κανέλα, το γαρύφαλο, την βανίλια, αλάτι και το ξύσμα πορτοκάλι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ρίχνουμε στο μείγμα μαζί με το μπέικιν πάουντερ, μέχρι το μείγμα να γίνει όπως του κέικ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Αν θέλουμε αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη.
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
Εύκολο και δροσερό γλυκό !
[03/06/2022 - 06:00]
Ο,τι πρέπει για τώρα που ανεβαίνει η θερμοκρασία ...περισσότερα
