Αθλητικά

ΑΟ ΑΡΤΑΚΗΣ: Ζητάμε ισονομία στον καταρτισμό των ομίλων της Γ' Εθνικής

ΑΟ ΑΡΤΑΚΗΣ: Ζητάμε ισονομία στον καταρτισμό των ομίλων της Γ' Εθνικής
23 Σεπτεμβρίου 2021, 16:34
Η ομάδα της Εύβοιας αντέδρασε στις «διαρροές» που την στέλνουν στο «στόμα του λύκου».

Ανακοίνωση-αντίδραση έβγαλε ο ΑΟ Ν. Αρτάκης σχετικά με τις πληροφορίες ότι η ΕΠΟ σκοπεύει να στείλει την ομάδα της Εύβοιας στο στόμα του λύκου, δηλαδή σε όμιλο με ομάδες της Αθήνας ενόψει του νέου πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής. Η Αρτάκη ζητάει ισονομία και ισοτιμία και καλεί την Ομοσπονδία να ενημερώσει τις ομάδες για τις προθέσεις της.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΟ Ν. ΑΡΤΑΚΗΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙ:

«Σε συνέχεια των "διαρροών" σχετικά με τους πιθανούς καταρτισμούς των ομίλων για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας  (2021-2022), ως Αθλητικός Όμιλος Νέας Αρτάκης θα θέλαμε να εκφράσουμε τις απορίες μας, κάποιες ερωτήσεις, την αγανάκτησή μας, σχετικά με τις διαρροές, αλλά και το σκεπτικό των αποφάσεων από την Επιτροπή καταρτισμού ομίλων της Γ’ Εθνικής.

1ον: Να αποσαφηνιστούν και να ενημερωθούν οι ομάδες πλήρως και άμεσα για τα κριτήρια καταρτισμού των ομίλων της Γ' Εθνικής. Είναι οι χιλιομετρικές αποστάσεις όμορων νομών, γεωγραφικά διαμερίσματα/Περιφέρειες Ελλάδος; Οικονομικά, σε επίπεδο εξόδων μετακινήσεων; Κάτι άλλο που δεν γνωρίζουμε;
Θα πρέπει να ενημερωθούμε όλοι για να υπάρχει ισονομία και ισοτιμία.

2ον: Γιατί πρέπει να αλλάζουν συνέχεια οι Όμιλοι που συμμετέχουν οι ομάδες; Π.χ. γιατί να αλλάξει ο Όμιλος που συμμετείχαμε την περασμένη περίοδο 2020-2021;
Ενδεχόμενα να συμμετέχουμε σε ομίλους των Αθηνών, Δωδεκανήσου, Πελοποννήσου. Αν πρέπει να αλλάξουμε, δεν θα πρέπει να εφαρμοστεί κατά προτεραιότητα με ομάδες εντός νομού και στην συνέχεια σε άμεσα όμορους νομούς;

 

3ον: Επίσης αναρωτιόμαστε τους λόγους που και την φετινή χρονιά ενδεχόμενα να συνεχιστεί ο κρητικός όμιλος (με σίγουρο πρωταθλητή ή συμμετοχή του στα μπαράζ με άλλους πρωταθλητές για άνοδο στην SL2).
Τα έξοδα για τις ομάδες στην Κρήτης είναι μεγάλα, ο ΑΓΩΝΑΣ αυτών των ομάδων εξίσου μεγάλος και δύσκολος σε όλα τα επίπεδα, το αναγνωρίζουμε όλοι, αλλά ενδεχόμενα μπορούν να συνεχιστούν και υπάρχουν και άλλες λύσεις με «επιδοτήσεις», χορηγικά προγράμματα, που μπορούν να αξιοποιηθούν από την ΕΠΟ με εφαρμογή στα έξοδα μετακίνησης (Ακτοπλοϊκά, Αεροπορικά, Ξενοδοχεία κ.α.), όπως επιτυχώς εφαρμόζονται και έχουν εφαρμοστεί και στο παρελθόν.


Τα παραπάνω είναι απλές σκέψεις και απορίες κυρίως δικές μας (αλλά πιθανά και κάποιων άλλων ομάδων της Γ’ Εθνικής), που χρήζουν απαντήσεων.

ΕΜΕΙΣ ως ΝΕΑ ΑΡΤΑΚΗ, αλλά και άλλες ομάδες που επενδύουν συνειδητά στον αθλητισμό, στον χώρο του ποδοσφαίρου και ειδικότερα στην Γ’ Εθνική δεν έχουμε καμία διάθεση να προκαταβάλουμε αποφάσεις ή ενδεχόμενα να επηρεάσουμε αποφάσεις. Το αντίθετο! 

Προσδοκούμε να ενημερωθούμε από την ΕΠΟ και την επιτροπή της Γ’ Εθνικής για τις προθέσεις της σχετικά με τον καταρτισμό των ομίλων, να μας επιβεβαιώσουν ότι εφαρμόζεται πάντα η ισοτιμία και ισονομία στην συμμετοχή των ομάδων στους ομίλους της Γ’ Εθνικής και στο πρωτάθλημα αυτής.

Αναμένουμε τις τελικές αποφάσεις και επιφυλασσόμεθα για περαιτέρω ενέργειες μας εφόσον οριστικοποιηθούν οι καταρτισμοί των ομίλων».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ 4-0: Ξέφυγε και από το ...13 (pics)

ΑΠΚΟ ΔΡΟΣΙΑΣ-ΟΛΥΜΠΟΣ ΓΥΜΝΟΥ 4-0: Ξέφυγε και από το ...13 (pics)
Αθλητικά
[02/12/2021 - 01:10]

Οι γηπεδούχοι αύξησαν τη διαφορά στις νίκες και τα γκολ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις. Δείτε το φωτορεπορτάζ του αγώνα. ...περισσότερα