Απόψεις

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: Επιτέλους ξυπνήστε κυρία δήμαρχε!

ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: Επιτέλους ξυπνήστε κυρία δήμαρχε!
7 Οκτωβρίου 2021, 20:22
Η Ευβοϊκή Γνώμη τοποθετείται πάνω στο επίκαιρο θέμα.

*Αναδημοσίευση από τη στήλη "Η Γνώμη μας"

της εφημερίδας Ευβοϊκή Γνώμη

 

Αν υπάρχει ένα θέμα ταμπού για κάθε δήμαρχο της Χαλκίδας, αυτό δεν είναι άλλο από το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη.

Ειλικρινά, δεν θυμόμαστε να έγινε ποτέ μία σοβαρή παρέμβαση με στόχο την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση του κέντρου. Αντίθετα, μας έρχονται κατά νου διάφορες αποφάσεις που επιβάρυναν το πρόβλημα αντί να το μειώσουν.

Ο Θανάσης Ζεμπίλης μπορεί να υπερηφανεύεται για την πεζοδρόμηση της Αβάντων, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι το έργο επιδείνωσε την κίνηση των οχημάτων στις υπόλοιπες οδούς.

Για τον Χρήστο Παγώνη, το κυκλοφοριακό ήταν ένα πρόβλημα της …πλέμπας. Ο άνθρωπος έκανε το κομμάτι του καταστρέφοντας την Αγγελή Γοβιού με τις νησίδες και μας είπε ότι εξασφάλισε “έξυπνες” θέσεις πάρκινγκ πιστεύοντας ότι αν οι Χαλκιδέοι δουν σανό σε τιμή ευκαιρίας, θα το καταπιούν αμάσητο.

Η αδιαφορία της Έλενας Βάκα πραγματικά σοκάρει. Ακολουθώντας σχέδιο του προκατόχου της, μελετά έργο εξωραϊσμού της Βενιζέλου μέχρι τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου και ενοποίηση του παραλιακού μετώπου από τη Σουβάλα μέχρι τα Τένις. Μια χαρά ακούγονται όλα αυτά, αλλά επιτέλους ας απαντήσει κάποιος στο ερώτημα «τα αυτοκίνητα πού θα τα βάζουμε;».

Η κατάσταση στο κέντρο της πόλης συνεχώς χειροτερεύει. Ειδικά στις ώρες καταστημάτων, οι δρόμοι πήζουν από αυτοκίνητα, ενώ οι επισκέπτες του νομού παθαίνουν την …πλάκα τους στην είσοδο της Χαλκίδας, αλλά και τα Σαββατόβραδα στην προσπάθειά τους να κατέβουν στην παραλία.

Αν τουλάχιστον επικρατούσε ευταξία σε όλα τα υπόλοιπα, θα είχες ένα λόγο να χαμογελάς. Όμως, συναντάς το απόλυτο χάος! Παράνομα παρκαρισμένα παντού, μηχανάκια σωρηδόν πάνω σε πεζόδρομους, ποδήλατα και πατίνια να πηγαίνουν ανάποδα στους δρόμους, εγκλωβισμένες μητέρες με καρότσια μωρών. Ντροπή!

Επιτέλους, ας ξυπνήσει η δήμαρχος από τον ύπνο της και ας καταστρώσει ένα πλάνο απεγκλωβισμού των Χαλκιδέων (και ειδικά των μόνιμων κατοίκων του κέντρου) από τον εφιάλτη της κίνησης. Δεν χωράνε άλλες αναβολές.    

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ατυχία της χώρας μας να συνορεύει με κακό γείτονα

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ατυχία της χώρας μας να συνορεύει με κακό γείτονα
Απόψεις
[05/12/2021 - 18:58]

Μία ανάλυση των ελληνοτουρκικών από τον Χαλκιδέο δικηγόρο Κώστα Κεμίδη. ...περισσότερα

Η Τζέσικα και η ανοικοδόμηση της βόρειας Εύβοιας

Η Τζέσικα και η ανοικοδόμηση της βόρειας Εύβοιας
Απόψεις
[03/12/2021 - 17:52]

Η Ευβοϊκή Γνώμη γράφει για τις εξελίξεις στις πυρόπληκτες περιοχές. ...περισσότερα