Απόψεις

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ατυχία της χώρας μας να συνορεύει με κακό γείτονα

ΑΝΑΛΥΣΗ: Η ατυχία της χώρας μας να συνορεύει με κακό γείτονα
5 Δεκεμβρίου 2021, 18:58
Μία ανάλυση των ελληνοτουρκικών από τον Χαλκιδέο δικηγόρο Κώστα Κεμίδη.

* Γράφει ο Κωνσταντίνος Κεμίδης, δικηγόρος

Ι) Η χαρισματική σοφία του λαού μας, αντικατοπτρίζεται στις διαχρονικές και ακατάλυτες από την φθορά του χρόνου, παροιμίες της πατρίδας μας.

Μία, λοιπόν, απ’ αυτές τις πάμπολλες παροιμίες, που ταιριάζει στην περίπτωσή μας εδώ, λέγει: «Ο Κακός ο Χρόνος περνάει, ο Κακός, όμως, γείτονας δεν περνάει». Κάτι τέτοιο, δυστυχώς, συμβαίνει και με την γειτονική μας χώρα, την Τουρκία. Έχουν περάσει χρόνια και χρόνια, η μία χώρα κοντά στην άλλη, και δύσκολοι αιώνες, μα η Τουρκία αμετανόητη «γκρεμίζει Παρθενώνες».

Τι κι αν η Ελλάδα δίδαξε, σ’ όλο τον κόσμο γνώση, τι κι αν τα φώτα του πολιτισμού της εφώτισαν τα σκότη, ουδόλως συγκινήθηκε, ούτε καν επωφελήθηκε η γείτονά Τουρκία, ν’ αλλάξει λίγο τακτική, τον δρόμον της να ισιώσει.

Αμαθής ο Τουρκαλάς, βάρβαρος, και αιμοχαρής δυνάστης, πρόβαλε πάντοτε τα ξίφη του, λαούς να υποτάξει. Αιματοκύλισε πολλούς λαούς, τους βύθισε στο πένθος, για να δημιουργήσει την Αυτοκρατορία του, το Οθωμανικό του Έθνος. Το σκηνικό αυτό στην μακραίωνη γειτνίασή μας με τους Τούρκους, δεν άλλαξε ποτέ, παρότι πέρασαν αιώνες και αιώνες, αφιλόξενοι και πολεμοχαρείς, με τις στρατιές, τις λεγεώνες.

Έτσι ακριβώς συμβαίνει και στα χρόνια που ζούμε σήμερα, με την Τουρκία και τους Δικτάτορες, Ηγέτες της, να προσπαθούν να αναβιώσουν, (κτίζοντας) μια Νέα Οθωμανική Αυτοκρατορία. Επιχειρεί, ανεπιτυχώς, βέβαια, για πολλά χρόνια, να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να γίνει μέλος της και παρά την απροκάλυπτη και λυσσασμένη βοήθεια της φιλότουρκης Γερμανίας, δεν την δέχεται η Ευρώπη, σωφρόνως ποιούσα.

Βυθισμένη στην Ασιατική της βαρβαρότητα, ως και τον πρωτόγονο, μογγολικό της σκοταδισμό, η κάθε προσπάθεια της να πείσει την πολιτισμένη Ανθρωπότητα και την Ευρώπη, βέβαια, ότι είναι μια σύγχρονη χώρα, με δημοκρατικούς θεσμούς και μια ευέλικτη Δημοκρατική Υπερδύναμη, πέφτει στο κενό, δεδομένου ότι ολισθαίνει ολοταχώς, σε μια δικτατορία.

Η λογοκρισία στα ΜΜΕ οργιάζει, η ελεύθερη και ανεμπόδιστη διακίνηση και έκφραση ιδεών, όπως και ο ελεύθερος στοχασμός καταπολεμείται, με χιλιάδες φυλακίσεις των αντιφρονούντων πολιτών, με αποτέλεσμα να καταπατούνται και τα πλέον στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα.

Ουσιαστικά και πραγματικά, πρόκειται για μια αυταρχική, αντιδημοκρατική και στρατοκρατούμενη (εν κρυπτώ), φασιστική χώρα, με έντονη την παρουσία του κρατικού παρεμβατισμού, στις ανθρώπινες σχέσεις του λαού της, ότι ακριβώς συνέβαινε στην πάλαι ποτέ κραταιά Σταλινική και Κομμουνιστική απάνθρωπη Δικτατορία της Ε.Σ.Σ.Δ.

ΙΙ) Πολλές φορές οι Πρωθυπουργοί της χώρας μας, αλλά και διάφοροι άλλοι αξιωματούχοι Κυβερνητικοί παράγοντες και κυρίως, οι Υπουργοί των Εξωτερικών, καθώς και έγκριτοι νομομαθείς και Καθηγητές Πανεπιστημίου, αναφερόμενοι στην Τουρκική Παραβατικότητα και στις «θεότρελες», παράνομες και ανισόρροπες διεκδικήσεις τους, έχουν τονίσει επανειλημμένα, προς κάθε κατεύθυνση και εδώ και στο εξωτερικό και μάλιστα στον ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν προσδιορίσει (σωστά, βέβαια), ότι μόνο δύο ζητήματα μας χωρίζουν με την Τουρκία, και παραμένουν μέχρι σήμερα ανεπίλυτα, δηλ. ο καθορισμός της υφαλοκρηπίδας, και οι θαλάσσιες ζώνες, που συνορεύομεν μαζί τους και τίποτε άλλο.

Και παραμένουν άλυτα και εκκρεμή μέχρι τώρα, εξαιτίας της Τουρκικής αδιαλλαξίας και της κακόπιστης και αλαζονικής της συμπεριφοράς, προβάλλοντας ισχυρισμούς και διεκδικήσεις σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, της Πατρίδας μας, γιατί, όπως λένε, οι κουτοπόνηροι και απολίτιστοι μπουνταλάδες «Όλα τα νησιά του Αιγαίου, ανήκουν στην γαλάζια πατρίδα μας», θεωρώντας ότι όλο το Αιγαίο Πέλαγος είναι δικό τους μέρος.

¶ντε, μετά να συνεννοηθείς με τους αγροίκους και άξεστους γείτονές μας, επιβεβαιώνοντας, έτσι για πολλοστή φορά, την μογγόλικη ρίζα και καταγωγή τους. Με την φόρα που έχουν πάρει και την παράνοια των αξιώσεών τους, μετά την «γαλάζια πατρίδα» (για την διεκδίκηση των Ελληνικών νησιών μας), η αρπακτική τους τρέλα, ίσως φθάσει και στην διεκδίκηση της Ελληνικής Ηπειρωτικής μας χώρας, με το σκεπτικό ότι «επί Τουρκοκρατίας» (1453-1821), ήταν όλα δικά τους, ως κατακτητές-αιτία πολέμου- και «να μας διώξουν και από τα σπίτια μας, ακόμη».

ΙΙΙ) Το χειρότερο, όμως, για την πατρίδα μας, είναι ότι με την ύπουλη, δόλια και πρόστυχη Διεθνή Διπλωματία -δολοπλοκία, θα ταίριαζε καλύτερα εδώ- υπάρχουν και χώρες, δυστυχώς, που υποστηρίζουν την Τουρκία, παρασυρόμενες και αυτές, στη δίνη της Τούρκικης τρέλας, λόγω των οικονομικών συμφερόντων μαζί της, όπως είναι η Γερμανία, κυρίως, αλλά και άλλες χώρες. Τους Γερμανούς, βέβαια, θα τους συνοδεύει η κατάρα και αιώνια κατακραυγή της Ανθρωπότητας σε βάρος τους, για τα απάνθρωπα και φρικαλέα εγκλήματα που διέπραξαν οι Εγκληματίες-Ναζιστές- κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (1940-1944), σε βάρος εκατομμυρίων ανθρώπων.

Εγκλήματα της Χιτλερικής Γερμανίας, που παραμένουν εσαεί στην Ανθρώπινη Ιστορία, για να μας θυμίζουν το κτηνώδες και διαχρονικά παντοτινό πέρασμα αυτών των βρυκολάκων και ανθρωπόμορφων τεράτων, στο διάβα του χρόνου, από την Ανθρωπότητα. Τα αιώνια εγκλήματα των Γερμανών και φιλότουρκων φονιάδων, παραμένουν,

απαράγραπτα από τον χρόνο και την μνήμη των λαών, που υπέφεραν φρικτά βασανιστικό θάνατο, ώστε να παραμένει πάντοτε διεκδικούμενη και απαιτητή η όποια αποζημίωση των θυμάτων τους, χωρίς να έχει υποκύψει σε παραγραφή.

Και ενώ η πατρίδα μας υπενθυμίζει συνεχώς στην Τουρκία την νόμιμη οδό, για τις σχέσεις τις διακρατικές και τις διαφορές μας, (όπως προανέφερα) καταγγέλλοντας την αδίστακτη και καθημερινή και πολλάκις επαναλαμβανόμενη προκλητικότητα, και παραβατικότητα σε ξηρά, θάλασσα και αέρα, με τις αλλεπάλληλες παραβιάσεις των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων, επικαλούμενη -σαν δημοκρατική, πολιτισμένη και φιλειρηνική χώρα- τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, οι Τούρκοι Ηγέτες (εδώ γελάμε, βέβαια), απαντούν ότι «η Ελλάδα καταπατά τα κυριαρχικά τους δικαιώματα, που τα προστατεύουν, οι Κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και οι Διεθνείς συνθήκες»!!!

Οι Τούρκοι μαχαραγιάδες, νομίζουν ότι το Διεθνές Δίκαιο είναι κανένα ψευτολιβυκό σύμφωνο ή άλλως πως κάποιο «κουρελόχαρτο», που το διαβάζει ο καθένας όπως γουστάρει, και τον συμφέρει και κάθε μία, χώρα έχει το «δικό της Διεθνές Δίκαιον», για να κάνει ότι νομίζει και όχι Κανόνες Δικαίου που αφορούν όλα τα Κράτη του Κόσμου, μέσω του Ο.Η.Ε. και των νομίμων Οργάνων της Παγκόσμιας Κοινότητας, και τα δεσμεύουν και διέπουν τις μεταξύ τους σχέσεις. Φαντάζονται οι Τούρκοι το Διεθνές Δίκαιο «σαν νόμο της ζούγκλας» όπου το ισχυρότερο ζώο, σκοτώνει το ασθενέστερο ζώο.

Τέτοιο, νόμο νομίζουν τους Κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, γι’ αυτό και εκδηλώνει τον «τσαμπουκά» του, προς κάθε κατεύθυνση, είτε πρόκειται για Μεγάλες Χώρες, είτε πρόκειται για Ενώσεις Κρατών (Ε.Ε., ΝΑΤΟ, Ο.Η.Ε. κ.λπ.), βρίζοντάς του άφοβα και κατάμουτρα, χωρίς καμία συνέπεια σε βάρος της Τουρκίας. Ίσως να νοιώθει απομονωμένος ο Ερντογάν, με την νέα πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική της χώρας μας, και για τον λόγο τούτον γίνεται απειλητικώτερος και προκαλεί συνεχίζοντας την παραβατικότητά του, δείχνοντας ή παριστάνοντας τον απτόητον «Νέον Πλανητάρχην» της Υφηλίου.

Τρομάρα τους!!!! Φαίνεται, όμως, ότι «του βγαίνει αυτή η τρέλα», εξαιτίας της ατολμίας και μηχανορραφίας των Μεγάλων Δυνάμεων και Διεθνών Οργανισμών και της διγλωσσίας, κυρίως της Ευρώπης, αλλά και της ακραίας, φιλότουρκης Γερμανίας.

ΙV) Τα ανωτέρω, λοιπόν, δύο αυτά θέματα (υφαλοκρηπίδα και θαλάσσιες ζώνες), λέμε να τα επιλύσει το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης (υποτιθεμένης μιας συμφωνίας μαζί με την αδιάλλακτη και κακόπιστη Τουρκία, πράγμα απίθανο, μετά τις τρελές αξιώσεις τους, για ολόκληρη την Ελλάδα που θεωρούν δική τους).

Εν πάση περιπτώσει (αν ποτέ συνεννοηθούμε μαζί τους), υπογράφουμε ένα συνυποσχετικό έγγραφο, κοινής αποδοχής, και προσφεύγομεν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, και εγώ, ο ανίδεος, αλλά καχύποπτος, απλός πολίτης αναρωτιέμαι:

α) Γνωρίζομεν, άραγε, εκ των προτέρων ποία, θα είναι η σύνθεση του Δικαστηρίου τούτου;

β) Μήπως συμμετέχουν σ’ αυτό Γερμανοί Δικαστές, ή άλλοι, που είναι δεδομένο ότι είναι φιλότουρκοι και που υποστηρίζουν με δηλώσεις τους, την Τουρκία;

) Υπάρχει η δυνατότητα από κάποιον διάδικο, να ζητήσει την εξαίρεση Δικαστών, φίλα προσκείμενων προς την Τουρκία, λόγω οικονομικών τους σχέσεων μαζί της;

και δ) Το κυριώτερο και ουσιαστικώτερο ερώτημα είναι το εξής: Ας υποθέσωμεν (απίστευτο ακούγεται στ’ αυτιά μου αυτό), ότι τελικά η κρίση του Δικαστηρίου είναι ευνοϊκή για την χώρα μας και δικαιώνει την Ελλάδα.

Είναι ποτέ δυνατόν ο Τούρκος, να σεβαστεί και να εκτελέσει οικειοθελώς, μία απόφαση του Δικαστηρίου τούτου, όταν γράφει στα παλιά του τα παπούτσια, όλες τις μέχρι σήμερα αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ο.Η.Ε. που έχουν εκδοθεί για την Κύπρο; Ενώ, έχει διαταχθεί η Τουρκία να απομακρύνει τον στρατό της από την Κύπρο, ως στρατός κατοχής (μας θυμίζει, εδώ, κάτι από την Χιτλερική Γερμανία, στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο 1940-1944 και την κατοχή της Ελλάδας από τους ναζιστές), όχι μόνο δεν σέβεται και δεν εκτελεί τις αποφάσεις του Ο.Η.Ε., αλλά στέλνει, ακόμη και τώρα νέα στρατεύματα (Βαρώσια).

Και η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Ο.Η.Ε., η Αμερική, η Ρωσία και οι άλλες Μεγάλες Δυνάμεις, πώς αντιδρούν και τί κάνουν; Βγάζουν αποφάσεις για επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας, τις οποίες ποτέ δεν θα εκτελέσουν, για τους ανωτέρω λόγους που προανέφερα, αλλά και για την αδυναμία όλων των πιο πάνω Διεθνών Ενώσεων και χωρών, να εφαρμόσουν και εκτελέσουν τις αποφάσεις τους (αν ομονοήσουν και στο θέμα αυτό), αφού δεν υπάρχει Διεθνώς Θεσμικό Όργανο για τον σκοπό τούτο.

Για τον λόγο αυτό, απέτυχε και η Κ.Τ.Ε. (Κοινωνία των Εθνών) (που προϋπήρχε του Ο.Η.Ε. και δεν πρόλαβε τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο), για να γίνει ο Ο.Η.Ε., ο οποίος θα αποτύχει (ήδη έχει αποτύχει) και πάλι, για τον ίδιον, ακριβώς λόγο, όπως προανέφερα και ας ευχόμαστε και να παρακαλάμε τον Θεό, η σημερινή Γερμανία, μην ξαναθυμηθεί τον παλιό κακό εαυτό της (Α΄ και Β΄ Παγκόσμιοι Πόλεμοι) και μετά τον Οικονομικό της Πόλεμο, που ήδη εφαρμόζει σε φτωχά κράτη της Νότιας Ευρώπης (Μνημόνια και αρπαγή Δημόσιας Περιουσίας και άλλων Νομικών Προσώπων, με την δέσμευση ακινήτων τους για 99 χρόνια – βλ. Ελλάδα) και ξεσπάσει σε Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, γιατί, είπαμε, πως Γερμανία και Τουρκία, έχουν μέσα τους το ίδιο D.N.A.

Είναι, σαν να λέμε ότι ο Χίτλερ που αιματοκύλισε τον κόσμο ολόκληρο, ήταν ποτέ δυνατόν να λογικευθεί και να σεβασθεί την ανθρώπινη ζωή και την οδό της νομιμότητας. Γενοκτονίες και Ολοκαυτώματα, γνώρισε η Ανθρωπότητα μόνο από τις δύο αυτές χώρες της συμφοράς και του εξολοθρεμού (Γερμανία και Τουρκία).

Κάτι ήξερε ο αιμοβόρος και αιμοχαρής Στάλιν (που και αυτός βύθισε την Ρωσία στο πένθος και την καταστροφή εκατομμυρίων Ρώσων), όταν στην λήξη του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, είπε στους άλλους δύο συμμάχους (Τσώρτσιλ και Ρούσβελτ): «Οι βόμβες που έπεσαν στην Ιαπωνία (Χιροσίμα και Ναγκασάκι), θα προτιμούσα να είχαν πέσει στην Γερμανία, ώστε να εξαφανισθεί η χώρα αυτή από τον χάρτη και να μην ξανασηκώσει κεφάλι, με, έναν νέο (Γ΄) Παγκόσμιο Πόλεμο» (Βλέπε, Απομνημονεύματα Ο. Τσώρτσιλ).

V) Κλείνοντας το κείμενό μου τούτο, και ύστερα από αυτά που ανέφερα και ανέπτυξα στις προηγούμενες παραγράφους, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι, όλες οι Κυβερνήσεις της πατρίδας μας να έχουν κατά νουν, πως οι διαφορές μας με την Τουρκία, δεν προβλέπω να λύνονται με τον διπλωματικό τρόπο, εξαιτίας της κακοπιστίας και της αδιαλλαξίας των Τούρκων.

Όμως, όπως οι Τούρκοι είναι αποφασισμένοι και ανυποχώρητοι στις διεκδικήσεις τους, (τις οποίες παράνομα ζητάνε και δεν δικαιούνται), άλλο τόσο και η Ελλάδα να είναι αποφασισμένη και ανυποχώρητη, για διαπραγμάτευση μαζί τους, μόνο για τα δύο θέματα, που παραμένουν ανεπίλυτα (υφαλοκρηπίδα και θαλάσσιες ζώνες) και τίποτε άλλο μαζί τους.

Αν οι Τούρκοι προβάλλουν σαν επιχείρημά τους και με τον Τσαμπουκά τους εναντίον μας, τις τρελές διεκδικήσεις τους, το casus belli (δηλαδή, ή μας τα δίνετε όπως τα ζητάμε και τα διεκδικούμε ή τότε θα σας κάνουμε πόλεμο και θα σας τα πάρουμε με το ζόρι), άλλο τόσο και πιο αποφασιστική πρέπει να είναι η πατρίδα μας και να μην υποχωρήσει καθόλου, από τα ανωτέρω δύο μόνο θέματα που μας χωρίζουν, τα οποία και θα αποτελέσουν «την κόκκινη γραμμή», που δεν θα παραβιασθεί από καμία Ελληνική Κυβέρνηση και για το μέλλον. Μάλιστα, την όποια πιθανή μεσολάβηση ξένων Μεγάλων Δυνάμεων, για την επίλυση, των διαφορών μας, με την Τουρκία και μόνο για τα δύο άνω θέματα, να την θεωρούμεν ύποπτη και υστερόβουλη, καθόσον έχει αποδειχθεί στην Διεθνή σκακιέρα, ότι στις περιπτώσεις αυτές χαμένες είναι οι μικρές χώρες.

Μην ξεχνάμε ότι την ελευθερία μας κατά των Τούρκων, το 1821, ανακτήσαμε, μετά την σκλαβιά των 400 χρόνων, με τις δικές μας Δυνάμεις, την Παλληκαριά και αυτοθυσία των αθάνατων Ηρώων -προγόνων μας- Οπλαρχηγών και Καπετανέων. Δεν μας την χάρισε καμία Μεγάλη Δύναμη της Εποχής εκείνης.

¶ρα, η εξωτερική πολιτική, της χώρας, για διεύρυνση των σχέσεών της με πολλές γειτονικές μας χώρες, είναι σωστή και πολύτιμη, όπως, ασφαλώς, και η αμυντική συμφωνία μας με την Γαλλία, αλλά και η ενίσχυση και εξοπλισμός των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, για να αποτρέψουμε και ακυρώσουμε το «casus belli», της φιλοπόλεμης και πολεμοχαρής γειτόνισσάς μας.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΑΓΩΝΗΣ: Καταδίκη για την Εύβοια το κουτσούρεμα του έργου της παράκαμψης Χαλκίδας

ΠΑΓΩΝΗΣ: Καταδίκη για την Εύβοια το κουτσούρεμα του έργου της παράκαμψης Χαλκίδας
Απόψεις
[25/09/2022 - 18:37]

Η κατασκευή δρόμου με μονή λωρίδα ανά κατεύθυνση είναι μία  τρύπα μέσα στο νερό. ...περισσότερα

Το σχολείο που θέλουμε

Το σχολείο που θέλουμε
Απόψεις
[16/09/2022 - 15:27]

Η Ευβοϊκή Γνώμη μοιράζεται τις σκέψεις της με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς. ...περισσότερα