Ο Chef Προτείνει

Πώς να μαγειρέψουμε το αρνάκι που μας περίσσεψε

Πώς να μαγειρέψουμε το αρνάκι που μας περίσσεψε
25 Απριλίου 2022, 06:00
Αν περίσσεψε....

Καλά περάσαμε, καλά φάγαμε, και την Δευτέρα του Πάσχα δεν ξέρουμε τι να μαγειρέψουμε. Αν σας έχει μείνει αρνάκι, όλο και κάποιον τρόπο θα βρείτε για να γευθείτε το αρνάκι σας ...διαφορετικά. Εμείς σας δίνουμε λοιπόν δύο συνταγούλες.

Σαλάτα με αρνί ή κατσικάκι

Συστατικά

  • 2 φλιτζ. κρέας ψιλοκομμένο (αρνί, κατσίκι, κοτόπουλο ή και λίγο απ’ όλα)
  • 2 βραστά αυγά
  • 3 φέτες μπέικον
  • 1 μαρούλι
  • 1 φλιτζ. φρέσκο, ψιλοκομμένο κάρδαμο
  • 3 μέτριες τομάτες κομμένες σε κομμάτια
  • μισό αβοκάντο κομμένο σε κομμάτια
  • 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/4 φλιτζ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 3 κουταλιές blue cheese σε τρίμμα
  • 3 κ. σούπας ξύδι
  • 1 κ.γλυκού μουστάρδα
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • μισό κουταλάκι πιπέρι

Πλύνε καλά το μαρούλι, κόψε το κάτω μέρος και τη σκληρή ράχη από κάθε φύλλο του, ώστε να μείνει μόνο το φύλλο.
Καθάρισε και κόψε τα αυγά στα 4.
Ψήσε το μπέικον σε μέτριο τηγάνι μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Βάλ’ το σε χαρτί κουζίνας να στραγγίσει.
Μόλις κρυώσει ψιλόκοψέ το.Σε μια πιατέλα άπλωσε τα φύλλα του μαρουλιού. ¶πλωσε με τη σειρά δίπλα δίπλα το κρέας, τα αυγά, το μπέικον, το κάρδαμο, τις ντομάτες, το αβοκάντο, το μαϊντανό και το κρεμμυδάκι Σε ένα μπολάκι χτύπα το τυρί, το ξύδι και τη μουστάρδα. Ρίξε το λάδι και ανακάτεψε καλά.Αλατοπιπέρωσε και περίχυσε τη σαλάτα με το dressing.

 

Πίτα με αρνί ή κατσίκι

Υλικά:
1 πακέτο φύλλο κρούστας
αρνί ή κατσίκι
200 γρ. Τυρί ρεγκάτο
1 φλιτζάνι γραβιέρα
μαϊντανός
κρεμμύδια
μάραθος, άνηθος
γιαούρτι
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο

Πως θα τη φτιάξεις
Ψιλοκόβεις το αρνί που περίσσεψε και τα υπόλοιπα υλικά σου. Σε λίγο λάδι σοτάρεις το κρέας. Προσθέτεις τα κρεμμύδια και συνεχίζεις το σοτάρισμα. Έπειτα προσθέτεις το μάραθο και το μαϊντανό, ανακατεύεις καλά. Λαδώνεις ένα ταψί, στρώνεις το ένα φύλλο και από πάνω απλώνεις το γιαούρτι, στη συνέχεια τη γραβιέρα κι από πάνω το κρέας. Τέλος ρίχνεις το ρεγκάτο.

Σκεπάζεις την πίτα με το δεύτερο φύλλο και χαράζεις σε κομμάτια. Λαδώνεις ξανά και ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C.