Πολιτική

Σχεδιάζουν έργα χωρίς λεφτά!

Σχεδιάζουν έργα χωρίς λεφτά!
30 Απριλίου 2011, 11:20
Κριτική της "Λαϊκής Συσπείρωσης" για τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδα σχεδιάζουν έργα χωρίς να διαθέτουν την απαραίτητη χρηματοδότηση για να τα υλοποιήσουν. Αυτό είναι το βασικό νόημα της ανακοίνωσης που εξέδωσε ο Συνδυασμός "Λαϊκή Συσπείρωση" μετά την τελευταία συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Οι τρεις σύμβουλοι του συνδυασμού Τάσος Χρονόπουλος, Γιώργος Γκικόπουλος, Σοφία Ντούρου ( φωτό) επισημαίνουν ότι:

"Κύριο χαρακτηριστικό των συζητήσεων η πολύ φτωχή χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις δημόσιες επενδύσεις.

Οι μέχρι σήμερα πιστώσεις φτάνουν  μόνο για την εξόφληση κάποιων απλήρωτων έργων που άφησαν οι νομαρχίες, και για κάποια συνεχιζόμενα έργα. Ενώ δεν φαίνεται καμιά δυνατότητα για νέα έργα και για βελτίωση των υπηρεσιών που παρέχονται στον λαό.

Είναι χαρακτηριστικό, πως, οι πρώην νομαρχίες υπέγραψαν συμβάσεις, το 2010, για έργα, χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τις απαραίτητες πιστώσεις. Αυτό οδήγησε σε ένα μεγάλο χρέος για την περιφέρεια μας ( περίπου 35.000.000 Ευρώ). Μας χορηγήθηκαν 7.500.000 και φυσικά αναζητούνται τα υπόλοιπα.

Σε αυτές τις συνθήκες ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ και ΛΑΟΣ  ψήφισαν τις εισηγήσεις που διαχειρίζονται την μιζέρια και την φτώχεια μας στο επίπεδο της περιφερειακής διοίκησης.

Αποστασιοποιημένοι από αυτή την λογική, αλλά με διαφωνίες σε διαδικαστικά κυρίως ζητήματα φάνηκαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταψήφισε τις εισηγήσεις, μίλησε για την άμεση ανάγκη ενημέρωσης του λαού και την σημασία της κινητοποίησης του για να διεκδικήσει όσα δικαιούται και του ανήκουν."

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ